Забраната за внос на украинско зърно, която служебният кабинет поиска

...
Забраната за внос на украинско зърно, която служебният кабинет поиска
Коментари Харесай

Костурков за зърното от Украйна: Защо държавата трябва да се намесва в пазарните процеси?

Забраната за импорт на украинско зърно, която служебният кабинет изиска от Европейска комисия, все още е нанесла вреди на хазната в размер на 146 млн. лева от невнесено Данък добавена стойност. Днес Народното събрание ще гласоподава дали да отпадне възбраната за импорт на зърно от Украйна.

Зърнопроизводителите обявиха пред бТВ, че тази година има скупчване на неприятни за бранша фактори: " Суша, високи разноски, невисок рандеман, няма търсене. Все още в складовете има зърно от предходната година. Как една компания да поддържа чиновници? "

Днес престои национална среща и ще се реши дали ще протестираме, споделиха земеделци от Добрич.

" Регламентът за износа на зърно, който изтича на 15 септември, искаше да отбрани транспортнат промишленост и складовите наличия в България. Страната създава 2 пъти по-малко слънчогледово семе от потенциала за обработка ", съобщи Росен Костурков от ПП-ДБ.

Нямаме информация министърът на земеделието да се е договорил с Украйна или прилежащи страни, сподели още той.

Много по-добре е да изнсяме стока с по-висока добавена стойност. Държавата за какво би трябвало да се намесва в пазарните процеси, попита Костурков.

2022 сме внесли двойно по-голямо количество слънчоглед от 2021 година и тогава нямаше митинги, приключи депутатът от ПП-ДБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР