Забраната за влизане на коли с руска регистрация е политически

...
Забраната за влизане на коли с руска регистрация е политически
Коментари Харесай

Бившият зам.-вътрешен министър Филип Гунев: Можем да заведем съдебен иск заедно с Румъния срещу неприемането ни в Шенген

Забраната за влизане на коли с съветска регистрация е политически акт. " Гранична полиция " не би трябвало да има проблем с тази задача, тъй като няма обща граница с Русия и няма подобен напор от съветски коли. Аз мисля, че щом се знае, че има такава възбрана и нямаме обща граница с Русия няма да има проблеми за " Гранична полиция ". 
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1312
Това съобщи в предаването " Денят онлайн " по NOVA NEWS някогашният заместник-вътрешен министър Филип Гунев, който разяснява приемането ни в Шенген и промените на службите за сигурност. 

 

" Не мисля, че тази възбрана за влизане на коли с съветска регистрация ще повлияе по някакъв метод на Австрия и Нидерландия за приемането ни в Шенген. Задачата за Шенеген е доста сложна. Общата политическа обстановка в Австрия преди изборите е доста комплицирана. Там тематиката може да бъде извъртяна, че отварянето граници и приемането на България и Румъния в Шенеген ще докара до голям напор на българи и румънци, което не е по този начин, тъй като ние и в този момент имаме свободен достъп до трудовия пазар в Австрия. Факт е, че казусът с незаконната миграция е сериозен. Проблемът обаче не е при нас, а през Централното Средиземноморие. Всички сме виждали лодките с мигранти. Можем да се присъединим към възможен правосъден иск от страна на Румъния поради отхвърли от приемането ни в Шенген. Трябва да се изчислят икономическите загуби и можем да подадем подобен иск ", разкри той. 

" В част от препоръчаните промени на ПП-ДБ за промени в службите има смисъл, тъй като се видя, че президентът може да злоупотребява с дадените му пълномощия. Идеята законодателната власт, а не изпълнителната или президентската да отговоря за службите е добра. Доколкото разбрах отпада и концепцията за обединение на ДАР и Военно разузнаване. Това също е добре. Дори самият боен министър в този кабинет сподели, че концепцията за сливането на службите не е добра ", добави още Гунев. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР