Забраната за оповестяване на данни от социологическите проучвания важи до

...
Забраната за оповестяване на данни от социологическите проучвания важи до
Коментари Харесай

ЦИК: Забраната за социологически проучвания важи до края на изборния ден

Забраната за обявяване на данни от социологическите изследвания важи до края на изборния ден на следващия ден. Сигнали за нарушавания се одобряват както в общинските, по този начин и в ЦИК. За нарушавания на изборните права като пазаруване и пласиране на гласове се сезират органите на реда или прокуратурата. Това напомни за днешните Местни избори 2019 Александър Андреев, представител на Централната изборна комисия.

В изборния ден Централната изборна комисия ще разгласява данни за изборната интензивност в 10:00 ч., 12:30 ч. и 17:30 ч. Окончателната изборна интензивност ще бъде оповестена до 48 часа след привършване на гласуването.

За присъединяване в локалните избори в ЦИК записаните партии и обединения са общо 66: 59 партии и 7 обединения. Кандидатите за кмет на Столична община са 20, с 34 кандидатски листи за общински съветници, от които 3 самостоятелни претенденти и 1 014 претендента на останалите листи. Кандидатите за кметовете на региони в София са 343, като всеки регион има до 18 претендента за кмет на региона, а претендентите за кметове на кметства са 93. Право на глас на локалните избори в България има 6 227 901 души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР