Забраната за автомобили в Морската градина остава, тъй като определението

...
Забраната за автомобили в Морската градина остава, тъй като определението
Коментари Харесай

Община Варна обжалва незабавно решение на ВАС, допускащо коли в Морската градина


Забраната за коли в Морската градина остава, защото определението на съда влиза в действие не от постановяването, а от оповестяването му, допълват от там. 

Информацията е във връзка решение на Върховният административен съд, което " стопира действието на утвърждения със заповед № 4966 от 27.11.2019 година на кмета на Община Варна финален план за актуализация на " Генерален проект за организация на придвижването на територията на Община Варна “, в графичната част, която планува слагането на бариери на два входа от бул. " Княз Борис " I и слагане на забранителни пътни знаци В2, забраняващи влизането в двете направления на моторно транспортни средства на територията, до привършване на актуалното произвеждане с влезнал в действие правосъден акт ".

Решението също по този начин " стопира действието на одобрените със заповед № 4970 от 27.11.2019 година на кмета на Община Варна " Правила за достъп на пътни транспортни средства на територията на " Приморски парк “, в частта за местността " Салтанат “, до привършване на актуалното произвеждане с влезнал в действие правосъден акт.

Отхвърля настояването за прекъсване на действието на утвърждения със заповед № 4966 от 27.11.2019 година на кмета на Община Варна финален план за актуализация на " Генерален проект за организация на придвижването на територията на Община Варна “ и на одобрените със заповед № 4970 от 27.11.2019 година на кмета на Община Варна " Правила за достъп на пътни транспортни средства на територията на " Приморски парк “ в останалата част ".

В решението на Върховен административен съд от 29 януари е посочено още, че определението предстои на обжалване в 7 -дневен период от известието пред петчленен състав на Върховния административен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР