Забраната на събития с над 5000 участници заради коронавируса, обявена

...
Забраната на събития с над 5000 участници заради коронавируса, обявена
Коментари Харесай

Събитията с над 5000 участници във Франция остават забранени до края на октомври

Забраната на събития с над 5000 участници поради ковид, оповестена в началото до края на август, се удължава до края на октомври, заяви през днешния ден френският министър председател Жан Кастекс, като акцентира, че епидемиологичната конюнктура в страната се е влошила, предадоха Франс прес и ДПА.

Премиерът сподели също, че желае да разшири оптимално наложителното носене на маски на публични места и предизвести за нараснал риск от ново разгръщане на епидемията.
Кастекс предизвести, че епидемията, коствала живота на над 30 300 души във Франция, " се развива в неприятна посока ", с увеличение на броя на инфектираните , отбелязва Ройтерс.

Броят на позитивните проби за вируса е повишен от към 1000 на денонощие преди три седмици на към 2000 в този момент, сподели министър председателят при посещаване в най-голямата болница в град Монпелие, Южна Франция.

Страната като цяло се чака тази седмица да трансферира избрания от държавното управление " предел на зоркост " от 20 инфектирани на 100 000 поданици, сподели Кастекс.

Премиерът заяви, че в 20-те най-големи града в страната ще се вкарат нови ограничавания, с цел да се понижи повишаващият показател на предаване на болестта.

Положението с тестването е повече от приемливо - седмично се вършат над 600 000 теста , само че към момента има какво да се направи във връзка с хората със признаци, посочи Кастекс.

" Ако не действаме групово, се излагаме на нараснал риск новият растеж на епидемията да стане мъчно контролируем ", предизвести той.

Премиерът разгласи, че се ускорява контролът върху спазването на разпоредбите за попречване на разпространяването на вируса като цяло, като физическата отдалеченост и носенето на маски.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР