Забраната граждани извън Европейския съюз да могат да купуват земеделски

...
Забраната граждани извън Европейския съюз да могат да купуват земеделски
Коментари Харесай

Остава забраната чужденци от трети страни да купуват земя в България

Забраната жители отвън Европейския съюз да могат да купуват аграрни земи в България остава в новия Закон за земеделските земи, който е оповестен за публично разискване. Това заяви пред бТВ министърът на земеделието Десислава Танева във връзка изявления в медиите, че пада ограничаването за пазаруване на земя от чужденци у нас.

Изцяло новият закон сплотява няколко в този момент настоящи закони и беше оповестен за публично разискване при започване на ноември. Целта му е да постави ред в поземлените връзки и завършек на опитите за кражба и измами със аграрни парцели. Приемането на законопроекта беше забавено от предходния министър на земеделието Румен Порожанов, който го дефинира като " изключителна боза " и " безспорна нула ".

В законопроекта са заложени редица промени, свързани с пазаруването на аграрни земи, уедряването на собствеността, договорите за аренда, изплащането на лихва от така наречен " бели петна " и така нататък

Предвижда се новият Закон за земеделските земи да влезе в действие от 1 октомври 2021 година, когато стартира новата стопанска година. Очакванията са цялостно реализиране на характерните цели на закона да бъде реализирано най-рано след две икономически години.

Покупката на земя от чужденци
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР