Забрана на автомобилите с традиционни двигатели след 14 години. Това

...
Забрана на автомобилите с традиционни двигатели след 14 години. Това
Коментари Харесай

ЕК предлага: Забрана на колите с традиционни двигатели след 14 години

Забрана на колите с обичайни мотори след 14 години. Това предложи Европейската комисия като част от проекта за осъществяване на огромната "Зелена договорка ", показва NOVA.

Европейската комисия изнесе цялостен набор от оферти за промени в енергетиката, превоза и данъчната политика. Те целят да създадат по-екологични редица основни браншове, като производството на коли и авиацията. Крайната цел е фрапантно да се понижат нездравословните излъчвания, изхвърляни в атмосферата.

Ако влязат в действие, ограниченията ще вдигнат сметките за отопление и цените на самолетните билети. Забраната за продажбата на обичайните коли би трябвало да влезе от 2035 година.

„ Дългосрочната цел през цялото време беше и остава да създадем Европа първият климатично безпристрастен континент на света. И също - да изработим тактика по какъв начин да го реализираме. Когато започнахме, не всички бяха съгласни и имаше разпалени диспути. Но към днешна дата извървяхме дълъг път. Вече всички споделяме чувството, че преследваме една цел. Знаем каква е посоката и какво би трябвало да бъде направено”, уточни ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР