Заболяването с Covid-19 започва с по-ниска температура отколкото при грипа

...
Заболяването с Covid-19 започва с по-ниска температура отколкото при грипа
Коментари Харесай

Лечението на Covid-19 у нас – какво наблюдават лекарите?

Заболяването с Covid-19 стартира с по-ниска температура в сравнение с при грипа и се повишава последователно, като при по тежките случаи се развива пневмония към петия ден. Сухата кашлица, тежестта в гърдите и главоболието също са чести недоволства на пациентите Covid-19 у нас. Това описа доцент доктор Георги Попов - шеф на катедра " Инфекциозни заболявания " към ВМА, който в петък показа усещанията на екипа му от лекуването на блните с ковид у нас.

“Хоспитализирани към този миг, са 26, изписани са 14 заболели, а следени по домовете - 89 заболели. От изписаните заболели 10 са безусловно оздравели, с 2 негативни проби за 24 часа, т.е. клинично здрави. Прави усещане, че 4 души дълго време се задържат с съществуване на вирус в носоглътката, което ги прави носители и рискови за близките. Тях също ги следим “, описа Попов. По думите му прави усещане продължителното съществуване на вируса в горните дихателни пътища.

Засегнати са фамилии и хора с добър обществен статус

“От следените по домовете отчитаме една “семейност “ на болестта. Засегнати са три-четиричленни фамилии, семейства от 5-8 индивида. Включително имаме 1 комуна от 11 дами и едно дете, от които 7 са позитивни. Прави усещане, че визира хора с добър обществен статус, бих споделил даже повече от добър. Наблюдаваните по домовете ги направляваме всекидневно с позвъняване по телефона. Лично аз се обаждам, а и психолог се обажда. От следените по домовете имаме 4 индивида, приети в болница с усложнено клинично протичане и налагащо болнично лекуване. На следените по домовете изпращаме и мобилни екипи, с помощта на нашите доброволци - квалифицирани лекари “, описа той.

Грижа за тежко болните
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР