Заболеваемостта от грип се повишава като се очаква пикът на

...
Заболеваемостта от грип се повишава като се очаква пикът на
Коментари Харесай

Пикът на заболеваемостта от грип се очаква в края на януари и началото на февруари


Заболеваемостта от грип се покачва като се чака пикът на заболелите да е в края на януари и началото на февруари, сподели на конференция основния държавен здравен контрольор Ангел Кунчев. 

По време на празници, защото хората не вървят на доктор, се чака понижаване на броя на заболелите в идващите дни, само че правилни данни ще има след първите 10 дни на януари. В момента се открива по-често Covid, в сравнение с грип, сподели Ангел Кунчев.

" Ние хващаме по-често позитивни за Covid от изследваните проби, в сравнение с за грип, което значи, че циркулация на вируса си има. Фактът, че има над 350-360 души на лекуване в болница, а към 30 и няколко от тях са в интензивни отделения, демонстрира, че не си е отишъл напълно Covid-a, само че напън върху системата няма, тя се оправя, лекуване е обезпечено на всички ". В програмата за гратис имунизиране на хората над 65-годишна възраст против грип са обезпечени 308 000 дози ваксина. Досега са направени към 270 000 дози, като евентуално броят им е по-голям, сподели Ангел Кунчев. 

" Поне по моите наблюдения след всичко, което се случи освен с нас, с целия свят около Covid, има едно отрезвяване, едно връщане към здравия разсъдък, което стартира да се отразява даже на осъществяването на имунизационния календар ". 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР