Забавянетов строителството на Хемус идва заради констатирани четири моста, които

...
Забавянетов строителството на Хемус идва заради констатирани четири моста, които
Коментари Харесай

Кога ще се построи Хемус? Караджов обяви нов срок

Забавянетов строителството на " Хемус " идва поради установени четири моста, които са противозаконни, съгласно строителните комисии.

Това заяви районният министър Гроздан Караджов пред Блиц.

" Първо оборудванията са били ремонтирани, след това компаниите са решили, че са за замяна. Бутнали са ги и са построили нови ", изясни Караджов.

Той уточни период до 2027 година, през който автомагистралата ще е подготвена изцяло. Основното закъснение е поради ремонтни действия на 7 и 8 сектор от трасето. Караджов направи значимо конкретизиране, че за тяхното осъществяване към момента няма планове, в това число и поради свлачищни процеси. Той изясни, че това постанова изместване на пътя и нужда от ново планиране.

" Ако се прекратят инхаус договорите ще имаме закъснение във времето, поради това държим тази алтернатива отворена във времето. Като строителен министър моят интерес е да няма никакво закъснение ", уточни Караджов.

Той призна, че министерството на районното развиване и благоустройство са упълномощили на компания да направи разбор - какви са рисковете пред българската страна и най-много пред бюджета, в случай че се прекратят инхаус договорите. Това ще бъде разисквано и с премиера Кирил Петков, тъй като тези контракти са настоящи, нищо че заобикалят Закона за публичните поръчки, изясни министърът.

Той посочи, че работата по Автомагистрала Хемус продължава, а компаниите извършват контрактуваното по тях. " Балансираме сред тези две пропасти - от едната страна да прекратим и забавим строителството, а въпреки това да продължи работата по едни несключени контракти в заобикаляне на закона ", уточни вицепремиерът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР