Забързаното ежедневие често ни лишава от възможността да си сготвим

Забързаното ежедневие често ни лишава от възможността да си сготвим ...

С какво ни спечели третият сезон на Бон Апети“.


Забързаното ежедневие често ни лишава от възможността да си сготвим нещо вечер, когато се приберем от работа. За да ни се получат обаче нещата и в кухнята, също както и в живота, трябва да сме достатъчно организирани, дисциплинирани и разбира се, да имаме желание.
„Нещо сладко с Павел Павлов“ и предизвикателствата на сладкарството
Необикновените десерти на Павел Павлов

Как се прави кулинарно предаване и какво прави един десерт необикновен

Като човек, бивш баскетболист и настоящ готвач Лора - нежната половинка от кулинарния телевизионен тандем на "Бон Апети", знае това отлично. Както самата тя ни припомни и убеди, точно тези три елемента - желание, добра организация и дисциплина, са ключът към вкусната и прясно приготвена храна.

Именно около числото три се върти и всичко ново в новия сезон на кулинарното предаване "Бон Апети".
Снимка 451626

В сезон три симпатичното дуо Лора и Стоян се е нагърбило със задача да ни показва по три рецепти във всеки епизод - нещо, което преди не се е случвало. "Досега все имаше една рецепта, две рецепти или невинаги имаше десерт", признава Лора.

Всеки от новите епизоди на "Бон Апети" ще ни даде идея за цялостно меню, с което хем да спестим време, хем да впечатлим когото трябва. И да, винаги ще има десерт.
Снимка 451623

А като казахме десерт, веднага се сетихме за поничките от парено тесто с малинов крем, които Лора и Стоян направиха пред очите ни и щедро ни почерпеха. Те са част и от предаването, а като имаме предвид невероятния им вкус, направо нямаме търпение да видим и останалите рецепти.

Лора и Стоян са разделили рецептите, които приготвят във всеки един епизод, на три типа.
Снимка 451627

Първите са спасителният пояс, от който имаме нужда след дълъг работен ден. Тях можем да приготвим изключително бързо и лесно.

Вторите също са бързи и лесни, но за приготвянето им са необходими продукти, които почти винаги се крият в хладилника или по шкафовете вкъщи. Ако пък случайно ги няма в нашите, един бърз курс до кварталния магазин ще ни реши проблема.

Третият вид рецепти Лора и Стоян определят като "по-специални". Те изискват повече кулинарни умения, време за приготвяне и, респективно, продукти. Целта е с тях да впечатлим гостите, които сме поканили в събота вечер например.

Нов епизод на "Бон Апети" се излъчва всеки ден от 11:30 ч. по 24Kitchen

Източник: lifestyle.bg