Забързаният ни свят постоянно изисква от нас да вършим повече

...
Забързаният ни свят постоянно изисква от нас да вършим повече
Коментари Харесай

Време за четене: методът, който ще ви помогне в разрешаването на проблеми и постигането на нови успехи

Забързаният ни свят непрекъснато изисква от нас да вършим повече за по-малко време. Как обаче се справяте с напрежението?
 image2_16x9.png Защото слънцето е на всички места, освен на плажа през лятото На фокус
Според Джейми Наст отговорът е в картографирането на хрумвания . Това е ефикасен, революционен инструмент, който ви разрешава да се справите с условията на живота и работата, като подобрите качествата си да планирате, мислите и учите .

Създадена да ви помогне да употребявате по-голяма част от умствения си капацитет с по-малко изпитание , картата на концепция е цветно образно показване на характерен въпрос, проблем или концепция – дружно с ред други приложения – върху лист хартия.

Мозъците ни се оправят доста по-добре с възприемането, обработването и запомнянето на информация, показана мултилинейно. Тъй като картите на хрумвания показват обстоятелства и въпроси образно – като ангажират и двете мозъчни полукълба, те подтикват по-ефективно учене, разрешават ви да методите към проблемите по-творчески и оказват помощ да мислите по-систематизирано.

Джейми Наст е обучила хиляди хора и десетки високопрофилни организации по какъв начин да употребяват картографирането на хрумвания. В книгата си „ Картография на хрумвания “ (издателство Locus) тя коментира по какъв начин да прилагате силата му в професионалния си живот, с цел да можете вие и вашите екипи да планирате по-добре, да увеличите продуктивността си, да организирате комплицирана информация, да пестите време и да развивате нови хрумвания и решения .

 книга Locus Locus

За да ви направлява в процеса, книгата включва действителни карти на хрумвания, основани и употребявани от 21 души с разнообразни бизнеси и специалности от целия свят, както и други потребни източници . Наст коментира разпоредбите и логиката на картографирането на хрумвания и ви води през всяка стъпка от процеса.

 книга Locus Locus

Започва с простички карти и надгражда с по-сложни, с цел да улесни схващането на процеса и приложенията му по отношение на персоналния ви опит. За да усили успеваемостта на вашите карти, както и на метода ви на мислене, Наст ви води към превъзмогване на евентуалните трудности, до момента в който овладявате умеенето да представяте образно концепциите си . Освен теорията, авторката предлага и голям брой образци, които да ви ориентират в процеса.

 книга Locus Locus

Картографирането на хрумвания е отличен инструмент за реализиране на повече в работата и живота. Без значение дали сте погълнати от вихъра на личен бизнес, или просто желаете да се научите да разрешавате проблемите по-бързо и по-ефективно, тази книга ще ви предложи превъзходен метод да работите по-пълноценно и да успявате по ослепителен метод .

***

„ Работата на Наст в тази книга дава късмет на креативните мозъци да изложат мисловния си развой ясно в облици, а на аналитичните – да открият креативното в себе си. Ако имате потребност от прагматичен справочник за процеса на картографирането на хрумвания малко по малко, към този момент сте го разкрили. “ - Крис Браун, вицепрезидент, DTE Energy Resources

„ Вече 30 години упражнявам картографирането на хрумвания и съм обучавал студенти, чиновници и личните си деца по какъв начин да употребяват капацитета му. Горещо предлагам тази книга и имам вяра, че ще я оцените като една от най-хубавите си вложения в процеса на личното си израстване. “ - Стивън Лъндин, съавтор, Риба!

„ Всеки би трябвало да прочете тази интерактивна, подтикваща към размисъл книга за мозъка и ученето, която ще разшири полезрението ви. Наст, процъфтяващ и почитан инструктор, ме води в ново измерение на благоприятни условия. Сигурен съм, че и вие ще се почувствате по същия метод, до момента в който четете книгата ѝ. “ - Саймън Тай, основен изпълнителен шеф, Buzan Centre Taiwan и S&J Media Intergration Co. Ltd., водещ на News Discovery в NEWS 98 Taiwan

„ Наст показва революционен способ да изобразите мисловния си развой. Не подценявайте простотата на картите на хрумвания, тъй като в нея се крие талантливост. “ - Скот Нагуд, четирикратен първенец в надпреварата USA Memory, създател, Memory Power

„ Способността да се пресъздават и провеждат мисли и хрумвания е разрешила на милиони хора по целия свят да правят работата си по-продуктивно и по-творчески, да движат бизнесите си по-стратегически и да се оправят със комплицирани планове по-ефективно. Изключително практичната книга на Наст ще ви помогне бързо да схванете един от най-лесните, само че най-мощни принадлежности за образуване на вашите хрумвания, работа и време. “ - Майк Джетър, Mindjet Corporation

„ Принципите, които Наст разказва в Картографиране на хрумвания, са се трансформирали в основа за мен през последните 25 години. Запознах се с концепцията през 1992 година и от този момент я упражнявам непрестанно. Картографирането на хрумвания напълно промени метода, по който изучавам, планирам и се приготвям за обществени изяви. Никога преди не съм бил толкоз убеден и спокоен, че нужният материал е запаметен в детайли в мозъка ми, както би трябвало да бъде. Пригответе се за прекарване, което ще промени живота ви, както и този на хората, на които влияете. “ - Уил Флора, Chick-Fil-A University, Атланта
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР