За здравето и сиянието на кожата е важно не само

...
За здравето и сиянието на кожата е важно не само
Коментари Харесай

Изхвърлете тези козметични продукти – могат само да ви навредят

За здравето и сиянието на кожата е значимо освен да пиете повече вода, само че и да я почиствате постоянно, и да я предпазвате от слънцето, като в тази ситуация е значима употребяваната козметика.
 
Дерматолози са безапелационни, че в банята на всеки от нас има артикули, които повреждат кожата, макар че са рекламирани като потребни и надали не чудотворни.

1. Продукти с витамин С в транспарантен съд

Витамин С се окислява при стайна температура и под въздействието на светлината, даже и да е в непрозрачна опаковка. Така че, в случай че имате крем с витамин С и не го съхранявате в хладилника, не очаквайте резултат от неговата приложимост. Дори в противен случай - може да си навлечете проблеми като кожна алергия, възпаления и сърбежи.

2. Неоспорин в състава на кремовете

Кремовете с неоспорин постоянно се предписват на страдащите от алергии, само че се оказа, че това вещество е мощен алерген и предизвика съществени кожни раздразнения.

3. Продукти с натриев лаурил сулфат

Почистващите артикули с високо наличие на повърхностноактивни субстанции могат да нарушат естествената защитна преграда на кожата.

Лесно е да ревизирате това: в случай че след измиване на лицето ви неотложно се нуждае от нанасянето на крем, най-вероятно употребявате несъответствуващ почистващ артикул.

4. Витамин Е

Вероятно сте сюрпризирани, само че витамин Е е мощен алерген и въздейства отрицателно върху кожата с белези от акне или пострадвания. Като съставна част в козметичните артикули той не вреди, само че в чист тип не трябва да се ползва върху кожата.

5. Скрабове с абразивни частици

Те нараняват кожата и това може да докара до утежняване на възпалителните процеси и до провокиране на инфекции.

6. Кокосово масло

Кокосовото масло е скъп артикул поради способността си да овлажнява кожата, само че е с висок комедогенен показател и запушва порите при непрекъсната приложимост.

7. Почистващи препарати на маслена основа

Те отлично разтварят и отстраняват грима, само че не са в положение да прочистят порите. Ако употребявате подобен артикул, наложително го съчетайте с измивен гел или мус.

8. Продукти, съдържащи алкохол
 Не смесвайте тези козметични съставки! Не смесвайте тези козметични съставки!
Когато използваме разнообразни козметики за лице и за тяло, доста постоянно си мислим, че правилото " колкото повече, толкоз повече " ще ни прави...

Те изсушават кожата, предизвикват лющене и са нездравословни за капилярите. Но сигурно това ви е известно.

9. Лентички за нос

Те единствено маскират казуса. Употребата им може да докара до акне и други кожни проблеми.

10. Кремове и гелове срещу целулит

Повечето средства срещу целулит просто овлажняват и изглаждат повърхността на кожата, само че те не могат да окажат въздействие върху адипоцитите, които водят до неравномерно струпване на мазнините и неравности по кожата.
 Излекувай гъбичките със сода за самун Излекувай гъбичките със сода за самун
Ние ви споделяме по какъв начин да се борите с гъбичките по ноктите на краката с просто, само че дейно естествено средство: сода за самун. Разпростране...

Убеждението, че единствено с един крем може да премахнете целулита е просто заблуда. Така че инвестицията в антицелулитен крем е изцяло непотребна.

11. Ароматизирани артикули за лице

Да, множеството хора имат шанс, защото ароматизираните кремове и гелове им работят добре. Но в случай че сте склонни към алергични реакции, тогава забравете за тях.

12. Слънцезащитни кремове, останали от последната почивка

След отваряне на крема в него стартира деен напредък на бактерии. При състояние, че е прокиснал отворен в продължение на месеци, сигурно няма да ви обезпечи съответна отбрана от слънцето през идващото лято.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР