За зарязване на лозите се готвят стопаните от община Гълъбово.

...
За зарязване на лозите се готвят стопаните от община Гълъбово.
Коментари Харесай

Тридневни тържества за Трифон Зарезан в Гълъбовско

За зарязване на лозите се готвят стопаните от община Гълъбово. Началото на празниците ще бъде на следващия ден, 9 февруари, в село Априлово. За осемнадесети път клубът „ Св. Трифон Зарезан “ в селото ще направи огромен празник за съселяните си, на който ще свири Пилашевския национален оркестър. След като поиграят хоро на площада, априловци ще отидат да зарежат лозята. В ритуалната зала на селото ще има дегустация на виновност на локалните майстори и ще бъдат наградени най-хубавите от тях. По традиция ще се избере и Цар Трифон.
На другия ден, 10 февруари, с общоградски празник и конкурс за най- добър винопроизводител Трифоновден ще означи и град Гълъбово. Сред кодираните бутилки с проби от бели и червени виновност от производители в района ще се изберат най-хубавите по цвят, мирис и усет.
Отбелязването на празника на Трифон Зарезан в общината ще приключи с отбелязването му в с. Обручище другата събота, 16 февруари. Местните майстори обаче ще дегустират, освен с цел да дефинират най-хубавото вино, а за изберат и най-вкусното домашно мезе за гроздови балсам.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР