За заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството е назначена Ангелина

...
За заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството е назначена Ангелина
Коментари Харесай

Зам.-министър от кабинета Донев попълни състава на новото правителство

За заместник-министър на районното развиване и благоустройството е назначена Ангелина Бонева . До момента тя е и.д. основен шеф " Стратегическо обмисляне и стратегии за районно развиване " в Министерство на регионалното развитие. Непосредствено след предварителните парламентарни избори през април.

В хода на професионалната й кариера е била също шеф " Проектна информация и финансиране " във Фонд управител на финансовите принадлежности в България, както и районен управител в Клъстер за аеро-космически технологии, проучвания и приложения (CASTRA). Бонева е магистър по европейски науки от Университета в Грац, Австрия. Завършила е също Централния европейски университет в Будапеща, Унгария и Оксфордския университет, Англия.

Емилия Лазарова е назначена за заместник-министър на образованието и науката .

Снимка: Министерският съвет

Педагог по обучение, тя има дълготраен управнически опит в тази сфера. От 2008 година до момента е шеф на IIАЕГ " Томас Джеферсън " в София. В рамките на професионалната си кариера е била също шеф на 54 СОУ " Иван Рилски ", както и помощник-директор в 22 СОУ " Г. С. Раковски ". Близо пет години е хоноруван учител по Методика на образованието по география в СУ " Св. Климент Охридски ", ГГФ. В интервала 2017 година - 2021 година е консултант на министъра на образованието и науката в областта на ръководството и образуването на политики в междинното обучение.

Попълването на състава на държавното управление продължава, откакто в последния си ден на поста си служебният министър Гълъб Донев уволни зам.-министрите от кабинета си.

Сред първите новозначени заместник-министри бяха в МОН, МО, Министерство на вътрешните работи, МФ. Нови зам.-министри бяха назначени и в петък.

Вчера беше назначен за зам.-министър в Министерство на земеделието и горите и Дамян Дамянов,  който обаче изкара на поста си единствено три часа, след което бе освободен поради открита принадлежност към Държавна сигурност.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР