За второ поредно тримесечие националният железопътен превозвач отчита увеличение на

...
За второ поредно тримесечие националният железопътен превозвач отчита увеличение на
Коментари Харесай

„Холдинг БДЖ“ на печалба за първи път от 10 години насам

За второ следващо тримесечие националният железопътен транспортьор регистрира нарастване на своите доходи. За първите 6 месеца на годината счетоводната облага на цялата група „ Холдинг БДЖ “ ЕАД е в размер на 13 256 000 лв.. За първи път от 10 години насам, групата, която включва „ БДЖ-Пътнически транспорти “ ЕООД, „ БДЖ-Товарни транспорти “ ЕООД и „ Холдинг БДЖ “ ЕАД излиза на облага. Това регистрира Министерството на превоза.

От ведомството прецизират, че това важи и независимо за „ БДЖ-Товарни транспорти “ ЕООД, което към края на юни осъществя счетоводна облага от 6 904 000 млн. лв.. След отчитане на резултата от понижените инфраструктурни такси за сдружението, оперативната облага от присъщата му активност е 2 201 000 лв.. „ БДЖ-Товарни транспорти “ ЕООД са били на загуба за целия 10-годишен интервал от 2012 година до в този момент.

По-високите доходи се дължат на повече изпълнени поръчки за транспорт на товари, както и на новите цени на компанията, които бяха обновени по отношение на пазарните условия още при започване на годината. „ БДЖ-Пътнически транспорти “ ЕООД регистрира 34% нарастване на приходите от продадени карти и билети, по отношение на същия интервал на предходната година.

Паралелно с това, от януари, сдруженията за пътнически и товарни транспорти са подхванали ограничения за оптимизация на разноските, акцентират от Министерството на превоза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР