За втори пореден ден десетки хора ще се съберат пред

...
За втори пореден ден десетки хора ще се съберат пред
Коментари Харесай

Протест в защита на полицаите, заловили дрогиран шофьор в Казанлък


За втори следващ ден десетки хора ще се съберат пред полицейското ръководство в Казанлък. Те ще изразят поддръжката си за служителите на реда, които бяха осъдени, че са упражнили принуждение над дрогиран водач, който отхвърли да спре на стоп палка и се опита да прегази униформени. Кадри от залавянето на мъжа бяха публикувани в интернет. Двама служители на реда от през вчерашния ден краткотрайно са отстранени от работа, тъй като против тях тече инспекция за полицейски произвол.

Случаят продължава да провокира дискусия за правата на униформените и полицейското принуждение. В същото време огромна част от жителите на Казанлък споделят, че са признателни на сужителите на реда, че са заловили водача, който с дейностите си е заплашвал голям брой човешки животи.

Примомняме, че 25-годишен мъж бе арестуван, откакто не се подчинил на сигнал за прекъсване със стоп палка. Той е карал в насрещното, с цел да избяга на патрулките. Наложило се е да се употребяват стоп патрони, с цел да бъде спрян автомобилът.

Водачът изоставя колата и пробва да избяга пешком. Той е престъпно проявен, а зад кормилото сяда след приложимост на метамфетамини и марихуана.

Една част от хората, които се събраха нощес на митинг в града, поддържат дейностите на служителите на реда, които са отстранени след дисциплинарна инспекция за полицейско принуждение. В интернет се появи клип, който демонстрира по какъв начин двама от служителите на реда удрят и блъскат 25-годишния лидер на автомобила. Други обаче считат, че дейностите на полицията са непозволени и те също са нарушили закона.

Преследването е повече от 20 минути на територията на Казанлък. След задържането дейностите на чиновниците са неприемливи и заради това е формирано дисциплинарно произвеждане за нарушаване на служебната дисциплинираност и те ще бъдат отстранени от служба до момента в който то трае, изясни Христо Петров, шеф на РПУ-Казанлък пред БиТиВи.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР