За втори път спецапелативният съд отказва да пусне от ареста

...
За втори път спецапелативният съд отказва да пусне от ареста
Коментари Харесай

Десислава Иванчева остава в ареста

За повторно спецапелативният съд отхвърля да пусне от ареста някогашната кметица на кв. " Младост " Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, упрекнати в рушвет, заяви Българска телеграфна агенция.

С определение от през днешния ден правосъдният състав още веднъж анулира освобождението на двете под " домакински арест ".

Съдиите Веселина Вълева, Димчо Георгиев и Даниела Росенова са отказали да си създадат отказ по делото. Съдиите отхвърлят да са били предубедени. Освен това съгласно тях не е бил нарушен срокът, в който е трябвало да се поизнесат по делото.

Съдебният състав не е склонен с изводите на първата инстанция, че в изискванията на ареста Иванчева и Петрова не могат да се срещат с всички материали, както и да провеждат правото си на отбрана.

Според апелативния спецсъд здравословното положение на Биляна Петрова не пречи тя да остане в ареста. От съдебно-медицинска експертиза се открива, че то се усъвършенства.

Макар движимостите лица да настояват, че Десислава Иванчева би трябвало да се лекува в дома си, а не в ареста, правосъдният състав счита, че тези изводи са голословни, а също така в местата за отнемане от независимост имало кой да оказва надзор за здравословното положение на задържаните.

Съдиите са безапелационни, че престоят на Иванчева и Петрова в ареста не накърнява правото им на отбрана, защото и двете имат висококвалифицирани юристи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР