За втори път от началото на тази година състав на

...
За втори път от началото на тази година състав на
Коментари Харесай

Отказаха да пуснат от ареста баща на 4 деца, продавал наркотици от дома си

За повторно от началото на тази година състав на Апелативния съд във Варна откри, че близо пет месеца след първичния арест, Али А., разследван за наркоразпространение би трябвало да продължи да търпи най-тежката мярка за процесуална насила „ задържане под стража “.

Али е бил притеглен към наказателна отговорност на 4 ноември предходната година по тази причина, че държал, с цел да популяризира доста количество високо рискови наркотични субстанции – 320 грама марихуана и 1.95 грама амфетаминопроизводни, осведомят от правосъдната пресслужба.

В началото на тази година първата правосъдна инстанция промени от „ задържане под стража “ в „ домакински арест “ мярката му за неотклонение. След въззивната инспекция на това определение, Варненският апелативен съд върна обвинения в ареста. Преди броени дни Али А. още веднъж е изискал от Окръжен съд-Варна да търпи по-лека мярка за насила, само че съдът е оставил молбата му без почитание. Това определение през днешния ден бе доказано и от Варненския апелативен съд

За повторно апелативните съдии не откриха съображение да трансформират първичния извод, че събраните в хода на следствието материали обосновават догатката, че Али А. е съпричастен към закононарушението, което е с висока степен на социална заплаха и е тежко, съзнателно по смисъла на закона. Актуален към сегашния миг е и изводът, че напълно действителна е заплахата обвиненият да извърши друго закононарушение.

Али е продавал дрогата дълготрайно време от вкъщи си в с.Каменар, в който отглеждал 4-те си деца. Повече от 15 са били сигналите, че разпространявал неразрешените от закона субстанции, включително и на малолетни, а се занимавал и с продажба на крадени движимости.

Али нямал никакви други легални приходи, отвън тези които получавал в резултат на незаконната активност. Обвиняемият е престъпно проявен, в предишното е бил осъждан и макар че е оправдан по право, и този съдът намира, че е налице заплаха мъжът да извърши закононарушение или да се укрие.

Съдът е изискал и получил от следствения арест информация за здравна намеса осъществена по отношение на обвинения, както и за лекуването на друго заболяване. Никъде в здравната документи не е посочено, че той не може да се възвърне в изискванията на следствения арест.

Определението на Варненския апелативен съд е дефинитивно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР