За втори път НАСА отложи изстрелването на супер ракетата до

...
За втори път НАСА отложи изстрелването на супер ракетата до
Коментари Харесай

Започва ремонт на мегаракетата, която трябваше да полети към Луната


За повторно НАСА отсрочи изстрелването на супер ракетата до луната. Проблемът се оказа теч на водород, който е открит по време на зареждането на резервоарите.

На борда няма да има космонавти. Целта на НАСА е посредством изстрелването на най-мощната ракета е да се възвърне програмата за Луната.

Предстои ракетата да бъде преместена от стартовата площадка в специфична постройка на НАСА, където да се извърши ревизия и ремонт. Специалистите допускат, че в случай че проблемите с течовете на гориво не бъдат отстранени, изстрелването на ракетата SLS може да има доста отсрочване.

През септември са планувани 14 вероятни дати за старт, 11 през октомври, 12 през ноември и 11 - за декември. Напълно обикновено е да има механически проблеми на една галактическа ракета, изключително когато е най-мощната, създавана в миналото. През десетилетията НАСА е изгубила десетки астронавти поради механически повреди.

Но когато проблемите бъдат отстранени, 2 минути след изстрелването, ще забележим ускорителите падат в Атлантическия океан. 8 минути по-късно това ще се случи и с оранжевата, съществена степен на ракетата, щом от нея се отдели капсулата " Орион ".

90 минути след изстрелването междинната степен дружно с капсулата би трябвало да обиколи Земята още един път, преди да изгори при рухването си в атмосферата. Когато сполучливо се случи и това, капсулата " Орион " ще се насочи към Луната. А обособените стадии от изстрелването ще бъдат снимани и предавани онлайн благодарение на камерите, създадени от българина инж. Петко Динев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР