За втора поредна година надпреварата за Гран При на Япония

...
За втора поредна година надпреварата за Гран При на Япония
Коментари Харесай

Отново отмениха Гран При на Япония

За втора поредна година конкуренцията за Гран При на Япония във Формула 1 бива анулирана поради пандемията от ковид. Стартът на " Сузука “ трябваше да се организира на 10 октомври, като той щеше да бъде 17-ти кръг за сезон 2021. Той става общо четвъртият анулиран поради пандемията, като досега сходна орис сполетя тези в Австралия, Канада и Сингапур.

" След голям брой полемики с промоутъра и управляващите в Япония бе взето решението за анулация на тазгодишното съревнование поради сложността на към момента вилнеещата пандемия в страната. Формула 1 работи по елементи по отношение на актуализирания календар, който ще бъде разгласен в околните седмици. Формула 1 потвърди през тази година, а и през 2020, че може да се приспособява и намира решения за всички несигурности и сме разчувствани от проявения интерес от страна на разнообразни местоположения за домакинство на Формула 1 през тази и идващите години “, обявиха от Формула 1.

Отмяната на японската конкуренция слага съществени въпросителни по отношение на броя съревнования във втората половина на сезона. С неговата анулация най-вероятно и този в Турция (3 октомври) също няма да се организира, защото южната ни съседка попада в „ аления лист “ на английското държавно управление. Надпреварите в Съединени американски щати, Мексико и Бразилия също са под въпрос, като е изцяло допустимо разногласието за купата сред Люис Хамилтън и Макс Верстапен да се реши с поредност от стартове в Близкия Изток през ноември и декември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР