За втора поредна година хилядите почитатели, а също и семейството

...
За втора поредна година хилядите почитатели, а също и семейството
Коментари Харесай

Отново изкачваме Копитото в памет на Боян Петров

За втора поредна година хилядите фенове, а също и фамилията и приятелите на Боян Петров провеждат всеобщо нанагорнище на връх Копитото на 18 май. На тази дата незабравимият Боян остана вечно в Хималаите, до момента в който се опитваше да изкачи Шиша Пангма.  

Основната разлика през 2019 година е, че събитието ще е и със спортен темперамент, като няма значение дали участниците са решили да премерят сили с близките или със самите себе си. Най-важно по време на този ден е да се създадат първите крачки към едно огромно странствуване, което да трансформира в традиция и за бъдещите генерации изкачването до Копитото, споделят уредниците.

Всяко нанагорнище до Копитото, в това число и това през 2019 година, ще бъде отдадено на връх от Хималайската корона. Именно по този метод участниците ще имат опция да “съберат ” своята корона по пътя нагоре. На 18 май събитието ще бъде отдадено на Гашербрум I (8080 м) - първият изкачен от Боян осемхилядник.

За всички регистрирани в изкачването участници уредниците са планували стартов пакет с номер, карта на Витоша, както и специфичен орден, който ще получат на финала. Лентата е направена с алпийско въже и възли, а в средата му има еделвайс, който може да бъде употребен настрана като значка. Усилията на най-добре представилите се състезатели ще бъдат възнаградени парично - 1000 лева за спечелилия, 500 лева за класиралия се втори и 200 лева за трето място.

Регистрацията за събитието към този момент е отворена на уеб страницата kopitoto.bg. Броят на хората, които могат да се включат в него, обаче е стеснен до 1000 души. Регистрационната такса е 25 лева, а за децата до 14-годишна възраст присъединяване е гратис и всички те ще получат подарък еделвайс.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР