За втора поредна година бяха връчени Годишните награди на професионалната

...
За втора поредна година бяха връчени Годишните награди на професионалната
Коментари Харесай

Балетът на Старозагорската опера с три награди на професионалната танцова общност „Импулс“

За втора поредна година бяха връчени Годишните награди на професионалната танцова общественост „ Импулс “.

На 27 юни, по време на формалната гала, която се състоя на сцената на Парк-театър „ Борисовата градина “, бяха отличени достиженията при класическия и актуален танц у нас.

Наградите „ Импулс “ се учредяват през 2021 година с концепцията освен да бъдат маркирани и разпространявани достиженията на българските създатели в сферата, само че и с цел да се увеличи видимостта на това изкуство за необятната общност.

Балетът на Държавна опера-Стара Загора бе отличен справедливо и безапелационно за „ Балетна натрупа на годината ”. Наградата за „ Танцова продукция на годината ” също отиде при театър на Старозагорската опера и балет – танцовата тайнственост „ Сънят на Пилат “ по музика на Стефан Димитров и хореографията на Василий Медведев. Примабалерината Анелия Димитрова получи изключителна премия, която й бе присъдена за изключителни артистични достижения.

Наградите бяха получени от вдъхновителя и живописен началник на многонационалната балетна натрупа на Старозагорската опера Силвия Томова, от примабалерината Анелия Димитрова и от първия солист на трупата и реализатор на ролята на Майстора в „ Сънят на Пилат ” Фредерико Пинто.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР