За втора година Виена е най-добрият за живеене град в

...
За втора година Виена е най-добрият за живеене град в
Коментари Харесай

Кои са най-добрите градове за живеене в света

За втора година Виена е най-хубавият за живеене град в света в класацията на „ Икономист интелиджънс юнит ” за 2019 година. Австрийската столица е следвана от Мелбърн, Сидни, Осака и Калгари. Сред първите 20 в класацията са общо осем европейски града.
Класацията на 140-те града се сформира въз основа на критерии, включващи виталния стандарт, престъпността, инфраструктурата, транспортната мрежа, достъпа до обучение и медицински грижи, икономическата политическата непоклатимост.
Австрийската столица притегля туристи с концертите с класическа музика и имперската си история, само че наред с това има голям брой зелени пространства, отлични публични услуги, ниска престъпност, заради което предходната година измести Мелбърн от върха на класацията на 140 града в света, който австралийският град заемаше последните седем години.
Разликата сред двата града е минимална - 0,7 точки от общо 100. Виена получава 99,1 точки в класацията за 2019 година, оповестена на 3 септември, също колкото е имала и предходната година. Мелбърн получава 98,4 точки, а Сидни - 98,1 и се изкачва от пето на трето място с помощта на екологичните усъвършенствания. 
В първата десетка преобладават Австралия и Канада, всяка от двете страни с по три града. Япония също е в тази група с Токио и Осака. Девети град в класацията е Копенхаген. Париж губи пет позиции и се класира 25-и поради митингите на „ жълтите жилетки ”. Най-ниските позиции в класацията заемат най-непривлекателните градове в света - финален е Дамаск, директно преди Лагос и Дака, в Бангладеш.
За първи път е отразено и въздействието на климатичните промени върху качеството на живота: в това отношение Кайро и Делхи са глобени поради неприятното качество на въздуха и неприятното водоснабдяване.
Тук се живее най-добре:
1. Виена, Австрия 2. Мелбърн, Австралия 3. Сидни, Австралия4. Осака, Япония5. Калгари, Канада6. Ванкувър, Канада7. Торонто,Канада8. Токио, Япония9. Копенхаген, Дания10. Аделаида, Австралия
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР