За всички депутати, министри, членове на ВМРО-ДПМНЕ името Северна Македония

...
За всички депутати, министри, членове на ВМРО-ДПМНЕ името Северна Македония
Коментари Харесай

Пендаровски: България малтретира македонското малцинство десетилетия наред

" За всички депутати, министри, членове на ВМРО-ДПМНЕ името Северна Македония е недопустимо. В нито една своя обществена изява те не споделиха Северна Македония, каквото е конституционното име на страната ни. Но получават заплата в Народното събрание и в локалното самоуправление под това име - Северна Македония.

Ако не признаваш добавката Северна, значи оспорваш Преспанския контракт. Добре, каква тогава е алтернативата? ", съобщи президентът на Северна Македония и претендент за втори президентски мандат Стево Пендаровски в изявление за ТВ Сител, съобщи Българска телеграфна агенция.

Пендаровски разясни, че в случай че ВМРО-ДПМНЕ успее да накара България да промени конституцията си, с цел да впише в нея " македонското малцинство в страната ", ще стане член на ВМРО-ДПМНЕ.

" Пречи ми, когато някой с години лъже хората. Излиза, че " тези са неспособни, а ние освен, че ще променим преговорната рамка, само че и ще включим македонците в българската конституция ". " Дай Боже не на следващия ден, през днешния ден да впишем македонците в българската конституция - наше малцинство, което с десетилетия е измъчвано, най-малко 70-80 години, минали са през страшни мъчения и голготи, само че кажете какъв е този магически метод? Как ще ги впишете в конституцията? С държавното управление?

В българското държавно управление през днешния ден основен фактор е Бойко Борисов, който подписа през 2017 година контракта за другарство и добросъседство. И в този момент този човек би трябвало да каже, че този контракт не съществува, дайте да създадем нов, който е по-добър за македонците? - Не имам вяра в това. И трябваше по подобен пародиен метод да кажа на ВМРО-ДПМНЕ да не ни лъжат, гледайки ни в очите. За да включите македонците в българската конституция би трябвало тя да бъде изменена, тъй като в нея няма малцинства.

Не мисля, че и международните сили могат да трансформират българската конституция, какво остава за опозиционната партия, която си мисли, че е фактор номер едно в света ", сподели Пендаровски.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР