За всеки спортист е чест да играе за своята родина,

...
За всеки спортист е чест да играе за своята родина,
Коментари Харесай

Везенков: Федерер играе за родината си, така правят големите

За всеки състезател е чест да играе за своята татковина, разгласи Александър Везенков при присъединението си към националния тим по баскетбол в Ботевград. Крилото получи позволение от клуба си Барселона да укрепи България за идните международни квалификации против Чехия и Финландия, надлежно в петък и неделя.

Новият треньор на каталунците Светислав Пешич няма да разчита на Везенков за семейството против Реал (Мадрид) в Евролигата в петък вечер. През уикенда Барса няма мач от шампионата, тъй като борбите се възобновяват при започване на март.

" Искам да благодаря на господин Пешич, на управлението, на националния селекционер Любомир Минчев. На всички, които помогнаха да съм тук. На фамилията ми, което постоянно ме поддържа. Говорихме и хората в клуба осъзнаха, че това е най-хубавото за мен в този миг. Да поиграя малко, да съм в кондиция - и физически, и душевен ", изясни Александър пред bTV, написа Блиц.

" Много е значимо, че момчетата и треньорът имат вяра в мен. Винаги съм казвал - националният тим е чест за всеки играч. През тези пет дни ще опитаме да си свършим работата. Мисля, че имаме качествата, само че дано не бързаме. "

" Мога да дам един образец - Роджър Федерер завоюва Аустрелиън Оупън и незабавно отиде да играе за Швейцария. И най-големите го вършат. За всеки е чест да играе за националния тим и мисля, че няма по-високо ходило в спорта ", приключи най-хубавият български баскетболист.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР