За вражда в истинския смисъл на думата между Роджър Федерер

...
За вражда в истинския смисъл на думата между Роджър Федерер
Коментари Харесай

Откъде започна враждата между Джокович и Федерер?


За омраза в същинския смисъл на думата сред Роджър Федерер и Новак Джокович в днешни дни е малко пресилено да се приказва, само че несъмнено те съставляват два лагера и са съперници както в политически, по този начин и чисто състезателен аспект.

Бащата на Джокович - Сърджан - в действителност таи доста по-сериозни отрицателни усеща към Маестрото, в сравнение с Ноле сега. Но къде стартира всичко?

Първите словесни престрелки се случват в дуел сред Швейцария и Сърбия (тогава Сърбия и Черна гора) за “Купа Дейвис” през 2006 година. Джокера побеждава в пет сета Стан Вавринка, само че няколко пъти употребява услугите на теляк по време на конфликта и си навлича гнева на Федерер, който го дефинира за “палячо”.

Същата година в Мадрид (където Федерер печели и купата, и мача с Джокович) двамата наподобява, че “заряват томахавките”. Роджър изяснява, че просто е бил сърдит, задето Новак е злоупотребил с правилника и “за щяло и нещяло” е прекъсвал мача посредством масажиста против “добрия му приятел” Стан.

През 2008 година на полуфиналите в Монте Карло Федерер обществено споделя на бащата на Джокович да мълчи. Това се случва в първия сет по време на разиграване, тъй като родителите на Новак са много шумни в поддръжката към сина си. Оттогава пък Сърджан не стопира да нападна вербално Федерер при всеки преференциален случай и не пропуща да означи, че синът му ще стане “по-велик”.

Самите Новак и Роджър от години са задоволително дипломатични един към различен, само че са водачи на два противоположни лагера по високите етажи на тениса. Третият от “Голямата тройка” Рафаел Надал нормално е в тандем с Роджър по политическите тенис въпроси и Джокович би трябвало да се “опълчва” самичък против другите двама.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР