За Великден имаме амбицията да пуснем движението в две части

...
За Великден имаме амбицията да пуснем движението в две части
Коментари Харесай

Шишков обеща: За Великден пускаме движението в две части по две магистрали

За Великден имаме упоритостта да пуснем придвижването в две елементи по две автомагистрали, сподели служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков в предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия. Едната е частта от Ботевград към Мездра, 7 км и половина, обходът на Новачене – придвижването там е извънредно интензивно, уточни той. Другият сектор е от автомагистрала „ Европа “, секторът е също към 7 км и това е частта, която е директно пред контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “. 

Обходът на Бургас също е " под прицел " да бъде пуснат за великденските празници, когато хората ще се движат повече - да почувстват облекчение, сподели още министърът на районното развиване. 

Много е значимо да строим повече автомагистрали, уточни той, само че означи, че би трябвало да се строят по друг метод в стопански аспект. 

„ Трябва да се замислим да променим икономическия механизъм. Неслучайно приказвам, че една от опциите е част от автомагистралите да бъдат строени на концесия. Тогава концесионерът не може да краде от себе си. Тогава става в действителност извънредно елементарен контролът на автомагистралите и няма да харчим големи средства от бюджета на страната “, изясни Иван Шишков. 

Според него при бъдеща концесия на процедура концесионерът ще инспектира самичък себе си. Ако построи автомагистралата некачествено и я поддържа 30 години - едно е да направи един ремонт за 30 години, друго е да направи пет, изясни той. 

Проектите, които могат да бъдат направени по този метод, съгласно министъра са тунелът под Петрохан и автомагистрала „ Рила “ - връзката сред Ихтиман, Самоков, Дупница и продължението към границата с Република Северна Македония. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР