"За увеличаването на мощността на ВМС на САЩ не е

...
"За увеличаването на мощността на ВМС на САЩ не е
Коментари Харесай

ВМС на САЩ мечтаят за безпилотен кораб-ракетоносец

"За увеличението на мощността на Военноморски сили на Съединени американски щати не е нужно за към 96 ракети да се строи корпус на стойност 2 милиарда $! " Думите от епиграфа принадлежат на ръководителя на военноморските интервенции (командир на ВМС) адмирал Майкъл Гилдей, който разказва точно по този начин разрушителите на клас “Арли Бърк”, написа pogled.info.

Следователно DARPA започва конкурс за дизайн на бойни безпилотни ракетоносци - NOMARS ( “No Manning Required Ship”). Новият транспортен съд би трябвало да бъде планиран за цялостното неявяване на хора на борда.

“NOMARS ще оспори обичайна парадигма за планиране на морските кораби. Ще бъде основан без да взема поради потребностите на екипажа. Като се отстрани човешкият детайл, NOMARS ще показва обилни преимущества: размер, цена на кораба и неговият витален цикъл, надеждност, жизненост, стелт и хидродинамична успеваемост ", се споделя в състезанието на DARPA.,

Военноморски сили на Съединени американски щати с възторг създават нова архитектура за своите надводни и подводни флоти, последователно намалявайки зависимостта си от скъпите пилотирани платформи.

Според адмирал Гилдей, Военноморски сили на Съединени американски щати сега се интересуват от два типа безпилотни апарати - огромни и междинни.

Но неотдавнашно изследване на Центъра за стратегически и бюджетни оценки сподели, че Военноморски сили не би трябвало да се разсейва, а да се съсредоточат върху създаването на безпилотна корвета, която би могла да извърши общоприет набор от задания в спокойно време и при положение на боен спор да се употребява като на ниска цена ракетоносец.

Старшите офицери от Военноморски сили на Съединени американски щати неведнъж са заявявали фантазията си да имат благонадежден самостоятелен презареждащ се ракетоносец в арсенала си, което ще избави живота на американските моряци при положение на спор. В допълнение, стартирането на конвейер на такива съдове е един от дребното способи за реализиране на декларираната цел за „ флот от 355 кораба “.

Превод: В. Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР