За улесняване на граждани със зрителни увреждания при пресичане на

...
За улесняване на граждани със зрителни увреждания при пресичане на
Коментари Харесай

Светофарите с различни сигнали за посоките

За улеснение на жители със зрителни увреждания при секване на кръстовища звуковият сигнал, който се задейства при зелена светлина на светофарите за пешеходци, ще има друго звучене и дълготрайност в другите направления на секване.
Създава се опция за слагане на тактилни знаци и брайлово писмо върху бутоните за пешеходци на светофарите.
Това планува планът на новата разпоредба за образуване на придвижването по пътищата с пътни светофари, оповестен за публично разискване от регионаелното министерство.
Звукът за насочване би трябвало да е със мощ, позволяваща възприемането му на разстояние до 2 метра от бутона. Нов логаритъм дефинира нуждата от въвеждане на обособена фаза за завиване наляво, когато в даден сектор при ляв завой са настъпили 4 пътнотранспортни катастрофи за година или 6 за две години.
Наредбата основава опция за възстановяване на видимостта на светлинните сигнали на пътния светофар, като се позволява околовръстната линия на контрастния екран да бъде оцветена с изключение на в бял и в жълт цвят; вкарва опция стълбовете и конзолите, на които се инсталират пътните светофари, както и средствата, употребявани за закрепването им, да бъдат в жълт цвят.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР