За укрепване на сърцето яжте фурми! Фурмите притежават редица здравословни

...
За укрепване на сърцето яжте фурми! Фурмите притежават редица здравословни
Коментари Харесай

За укрепване на сърцето и за здрави кости яжте фурми!

За подсилване на сърцето яжте фурми!

Фурмите имат редица здравословни и хранителни стойности, мнозина споделят, че това е най-здравословният плод в света.

Те са доста питателни плодове. Смлените сухи фурми, накиснати във вода за една нощ, са положително средство за подсилване на сърцето и неговите жизненоважни функционалности. Фурмите също са доста дейно естествено лекарство за махмурлук.

Страхотен източник на желязо
100 грама фурми съдържат към 0,90 мг. желязо, което е към 11% от целесъобразния дневен банкет. Децата в пубертета и бременните дами се нуждаят най-вече от желязо.

Спират диарията
Фурмите съдържат калий, който е потребен за прекъсване на диарията. Освен това фурмите оказват помощ на чревната флора да се възвърне по-бързо. Редовната консумация на фурми улеснява червата при производството на положителни бактерии.

Лек при твърди изпражнения
Освен че стопират диарията, фурмите могат да оказват помощ храната да се усвоява по-бързо и по-лесно. Необходимо е да вземете няколко фурми и да ги поставите в чиста вода през нощта. През нощта фурмите ще пуснат сока си, което е отлично средство за стимулиране на мързеливите вътрешности.

Регулират тежестта
Поради високото си наличие на хранителни субстанции, фурмите провокират чувство за задоволеност и оказват помощ за отслабването. Ако ядете фурми на празен корем, те ще контролират работата на червата и ще дадат на тялото нужната захар. Фурмите не съдържат холестерол, само че имат доста захар, тъй че може да надебелеете, в случай че прекалявате с потреблението.

Понижават холестерола
Фурмите имат способността да намаляват равнището на неприятния холестерол в организма. Следователно, това е чудесна храна за хора с висок холестерол, който предизвиква мастни натрупвания в артериите, които водят до формиране на кръвни съсиреци и други сърдечни болести.

Те укрепват сърцето
Хората със едва сърце могат да употребяват този необикновен плод. Накисвайте фурмите през нощта. На сутринта отстранете семките от фурмите, смелете ги в блендер дружно с водата, в която са били. Консумирайте това натурално лекарство няколко пъти дневно за подсилване на сърцето.

Понижават кръвното налягане
Фурмите са доста подобаваща храна за хора, страдащи от високо кръвно налягане. Те съдържат доста малко натрий и са богати на калий. Стандартната порция от пет или шест фурми дава към 80 мг магнезий, главен минерал, който способства за разширението на кръвоносните съдове. Проучванията демонстрират, че 370 mg магнезий на ден могат да намалят кръвното налягане.

Предпазват от удар
Едно от основните преимущества на фурмите е способността им да контролират работата на нервната система, с помощта на високото им наличие на калий. Проучванията демонстрират, че по-високият банкет на калий (около 400 mg) може да понижи риска от инсулт с 40%.

Подобряват здравето на костите
Силните кости са от основно значение за отбраната на вътрешните органи, само че и за отбрана от остеопороза. Жените са изключително податливи на заболяването, заради което би трябвало постоянно да употребяват фурми. Фурмите са богати на калций, желязо и други витамини и минерали като селен и магнезий, които са основни за положителното здраве на костите. Следователно ежедневната консумация на фурми би трябвало да ви стане табиет.

Подобряват външния тип на кожата
Фурмите са отличен източник на витамин С и витамин D. Те оказват помощ за възстановяване на еластичността на кожата. Фурмите също работят против свободните радикали в тялото. Това значи, че можете да имате по-млада, свежа и по-здрава кожа, в случай че консумирате фурми.

Те работят против възпалението
Както споменахме, фурмите са богати на доста витамини и минерали. Един от тях е магнезият. В 100 грама фурми се съдържат към 30 мг магнезий, което е 15% от целесъобразната дневна доза. Проучванията демонстрират, че магнезият оказва помощ за понижаване на риска от артрит, болест на Алцхаймер, само че също по този начин усъвършенства сърдечно-съдовото здраве.

Имат позитивен резултат върху храносмилателната система
Хранителните нишки са основни за положителното действие на храносмилателната система, изключително при поява на запек. Фурмите съдържат както разтворими, по този начин и неразтворими нишки. В 100 грама фурми има към 7 грама фибри, което в действителност е една четвърт от дневната нужда от фибри. Тези нишки усъвършенстват здравето на храносмилателната система и понижават риска от рак на дебелото черво и защищават от хемороиди.

Фурмите също са доста дейно естествено средство против махмурлук и доста дейно естествено средство за закъснение процеса на стареене. Те успокояват нервите и научно е потвърдено, че заради високото си количество калций, магнезий и фосфор могат да предотвратят рака.

Вижте още: Лек с орехи против кашлица и инфектиране на гърлото

Фурмите укрепват организма, намаляват холестерола в кръвта, контролират храносмилането и защищават стомаха от паразити и бактерии.

Имайте поради, обаче, че една фурма съдържа 20 калории.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР