За учебната 2018/2019 година Варненският свободен университет обявява прием по

...
За учебната 2018/2019 година Варненският свободен университет обявява прием по
Коментари Харесай

ВСУ обявява прием по професионални направления

За образователната 2018/2019 година Варненският свободен университет афишира банкет по професионални посоки. Обучението ще минава през две равнища - базово и профилиращо. Базовото равнище включва съществени дисциплини в професионалното направление. След базовото образование студентите имат опция да изберат профилиращо образование по специалности.

Предимствата на този тип образование са свързани с времето, което даваме на нашите ученици да се ориентират и да осмислят образованието си в съответната компетентност. Първите две години са въвеждащи и дават общата теоретична подготовка, от която всеки младеж се нуждае, с цел да направи верния избор и да сложи сполучливо начало на своята професионална реализация, разяснява проф. д.пс.н. Валери Стоянов, заместник-ректор по образователната активност на Варненския свободен университет.
Според него младежите у нас са претрупани от разнопосочна информация и не всеки съумява да направи верния избор за себе си директно след довеждане докрай на междинното си обучение. Приемът по професионални посоки основава доста благоприятни условия за студентите да създадат това, което назоваваме "информиран избор ", безапелационен е проф. Стоянов. Направените в университета изследвания сочат нуждата от чиновници с интегриран профил - експерти, които да комбинират повече от една функционалност и да имат повече от общоприетите за позицията умения. Един от методите това да бъде реализирано е точно приемът по професионални посоки. Нещо повече динамично разрастващата се среда извежда на напред във времето нови специалности, а представяйки се с мотото "Професии за бъдещето " Варненският свободен университет си е сложил амбициозната цел да следи потребностите на пазара и да предлага това, от което сега се нуждае бизнеса. Стремим се да приготвяме фрагменти, които са нужни на работодателите, по тази причина сме в непрестанен разговор с тях.

По време на образованието си студентите могат да получат и богато портфолио от документи за добита спомагателна подготовка и езикови пълномощия посредством проведените в университета майсторски класове, специализиращи курсове, работа в екип с водещи специалисти от практиката.

Приемът за специалности от държавно контролираните специалности като "Право ", "Архитектура " и "Строителство на здания и уреди ", както и по специалности с образование на непознат език ще се прави по специалности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР