За у нас се знае малко. Поне за широката общественост

...
За у нас се знае малко. Поне за широката общественост
Коментари Харесай

Скандалът Три морета: Едно е да манипулираш бай Пешо, друго - Питър или Пит

За у нас се знае малко. Поне за необятната общност този геополитически план е прекомерно неразбираем заради незадоволителното му разпространение. Но за сметка на това стартът на българското му председателство в Естония провокира същинска политическа стихия у нас.
Тя стартира с едно известие на прессекретариата на президента при отпътуването му за Талин. В него нямаше и дума, че е бил контактен с оповестения към този момент за положително тестват за ковид началник на Военновъздушни сили, поради контакт с който по същото време се самоилозира военният министър Красимир Каракачанов. Напротив, от президентската пресслужба твърдяха, че Радев не бил контактен и се изтъкваше единствено " усложнената конюнктура с ковид ". Беше въпрос на минути да се погледнат фотосите в нета, с цел да се види, че Радев е на едно и също събитие с Каракачанов, т.е. - бил е контактен. Ако си беше направил тест незабавно и беше оповестил резултата обществено още в оня миг, визитата в Естония би имала различен процес.
 Борисов: ДАНС ревизира кои са доброжелателите на Румен Радев Борисов: ДАНС ревизира кои са " доброжелателите " на Румен Радев
" Възложих на ДАНС и ДАР да ревизират кои са тези " доброжелатели ", които желаят да отстраняват дейностите на държавното управление и на президента...
След това здравният министър Костадин Ангелов загатна за карантина на президента и тези негови думи бяха ловко тиражирани по всички вероятни канали.
Последва директно включване на Радев от летището с проявление на и изказване, че ставащото е интензивно мероприятие. На другия ден прессекретариатът на президента популяризира тезата, че държавното управление е имало отрицателно отношение към " Три морета ". То от своя страна отхвърли. Външно пък посочи, че концепцията била не да се оттеглим от самодейността, а единствено за 2022 година, тъй като през 2021 година имаме избори. Румен Петков пък заключи обстановката като " пошло институционално държание " и беше прав. Елементарно, зле съединено и безпардонно като цялото ръководство на страната под управлението на Борисов.
Поредният пинг-понг сред институциите не е изненада, само че в тази ситуация топчето е малко по-едричко. И в случай че не се внимава с него, може да има дълготрайни последствия за България. Американската комерсиална камара в преднамерено прессъобщение. При деликатен прочит се вижда, че тази самодейност в действителност би могла да сложи бъдещото ни развиване в друга, по-печеливша орбита. Нещо, което явно не се харесва на краткотрайно заетите с държавното ръководство сега.
В последна сметка за голямата маса българи си остана усещането, че Радев надали не без да пита е отишъл в Естония, откакто е знаел, че е контактен с положително тестван. Тоест, задачата да се компрометира българският държавен глава в миг на значимо за страната събитие беше изпълнена. Както и другата - президентът беше с сътрудници, които имат стратегическа тежест, с дейни играчи в този геополитически план.
Доста детайлно описаха от Политическа партия " Републиканци за България ". Хората на Цветанов не икономисаха рецензии и на президента, само че главният им укор беше към българската политическа класа, която не реагира по никакъв метод на " Три морета " - все едно това не ни визира.
 Румен Радев: Амбицията ни е да сложим акцент върху провокациите на бъдещето и да намерим общи решения за тях Румен Радев: Амбицията ни е да сложим акцент върху провокациите на бъдещето и да намерим общи решения за тях
“България няма да се концентрира само върху провокациите от сегашното. Амбицията ни е да сложим акцент върху предизв...
На фона на цялата дандания обещанието на Борисов, че ще разпореди на звучи повече като опасност. Помним по какъв начин наскоро маскирани сили на реда влязоха в президентската институция.
Помним, само че не всички. В обществените мрежи доминира мнението, че Радев или е измежду основателите на митингите, или се е пришил към тях с вдигнатия си пестник.
Да, това фактически се случи известно време след бруталното " респектиране " на негови съветници и може би в действителност президентът малко късно се сети да поддържа митинга. Но въпреки всичко е държавен глава и дейните мероприятия, целящи неговото компрометиране, са забележими и извън.
Титаните на мисълта, творящи тези сюжети, би следвало да знаят, че едно е да манипулираш бай Пешо, друго - Питър, Петер или Пит. Бай Пешо на следващия ден ще не помни. Останалите - едва ли.
Автор: Евелина Гечева
 Радев не е имал контакт с позитивно тестван за COVID-19 Радев не е имал контакт с позитивно тестван за COVID-19
Президентът Румен Радев няма контакт с лице с открит към съответния миг позитивен резултат от тест за ковид. Това заявих...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР