За тях това не е бягство към отшелничеството, а преоткриване

...
За тях това не е бягство към отшелничеството, а преоткриване
Коментари Харесай

Зелена светлина: Пътешествие в Европа с кораби-къщи

За тях това не е бягство към отшелничеството, а преоткриване на света. Двама немски фотографи взеха решение да погледнат на европейските градове от различен ъгъл. Или по-точно от палубите на саморъчно направените от тях кораби-къщи. Пътуване, което стартира от Хамбург, продължава към Амстердам и Париж и ще приключи в Берлин. Приключение, което се трансформира в креативно предизвикателство.

Не става въпрос за самотно странствуване, а за търсене на измененията, които настъпват в Европа - в стопански, обществен и екологичен аспект. На всяка спирка плаващите къщи ще се трансформират в своеoбразни изложбени зали, в които ще бъдат показвани фотографиите на създателите.

Лодките също са резултат от креативното ентусиазъм на германците. Едната е построена от дървени елементи, артистично комбинирани с ненужни рамки за прозорци. Това е мястото за отдих и съзерцаване. Другата къща-кораб е превърната във фотографско студио; тя е направена напълно от железни плоскости.

Пътешествието би трябвало да приключи през юни. Достатъчно време двамата германци да открият вярната фотографска вероятност за измененията, които настъпват в огромните европейски градове.

А каква е изгодата от цялото корабоплаване и щракане с фотоапаратите, ще попитат върлите прагматици. Разбира се, че изгода има, освен това освен за двамата пътешественици. Запечатването на измененията в европейските градове в фотоси сигурно ще помогне за избягването на голям брой неточности при създаване на визията за бъдещето на все по-натоварената с човешко наличие среда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР