За цялото правителство подкрепата на децата в нужда, на семействата,

...
За цялото правителство подкрепата на децата в нужда, на семействата,
Коментари Харесай

Иванка Шалапатова: За правителството подкрепата на децата в нужда и на семействата е изключителна важна кауза

За цялото държавно управление поддръжката на децата в потребност, на фамилиите, които имат потребност от подпомагане, е изключителна значима идея. Това съобщи общественият министър Иванка Шалапатова при откриването на базара на мартеници с идея във фоайето на Министерството на труда и обществената политика (МТСП). Заедно с нея бяха министрите на защитата Тодор Тагарев и на младежта и спорта Димитър Илиев. Шалапатова означи, че се приказва по какъв начин България е бързо топяща се нация. Нашето държавно управление обаче има упоритостта да осъществя сполучлива демографска политика, а тя стартира с по-адекватната грижа за хората в потребност, разяснява министърът. Заедно с базара за мартеници бяха изложени и фотографии на възпитаници, които демонстрират през обектива „ Светът, който носи усмивки! ".

Нашият екип стартира с изработването на Националната тактика за детето, тъй като в последните години България беше единствената страна в Европейския съюз, която функционираше без тактика, съобщи още Шалапатова. И акцентира, че възрастните имат отговорност да създадат страната по-добра за децата. Министърът разгласи, че ще подари на премиера, вицепремиера и министрите от кабинета самостоятелно направени мартеници, които са ръчно избродирани от Ясмина - осмокласничка, за която лекарите са споделили, че няма опция да се развие, „ само че тя освен бродира, тя е едно прелестно дете ", сподели Шалапатова. И насочи обръщение възрастните да дават крила на децата от раждането. Тя благодари на министрите, почели днешното събитие.

Когато е допустимо, постоянно се откомандировам на Вашите начинания - в персонално и в институционално качество. Разбирам какъв брой е значимо това за България и въобще за младото потомство и поисквам триумф на самодейността, сподели министър Тагарев.

Какво се стреми всеки един от нас в живота си - да бъде по-добър, акцентира министър Илиев. По думите му да помагаш, да си съпричастен са уменията, към които да се стремим. По случай 1 март той пожела на всички да са здрави и да се радват на живота и на хубавите неща.

По мотив изложбата „ Светът, който носи усмивки! " министър Шалапатова сподели, че задачата е била да се разкрие светът на децата през техните очи. Организирахме доста полемики с деца в болнични заведения и учебни заведения, в центрове за настаняване от фамилен вид, деца с увреждания, означи тя. И открои, че посланията на децата са значими.

Донесли сме мартенички, направени от младежи с интелектуални усложнения. Представяме и ръчно направени картички за Първа пролет, за Осми март и за други празници, както и картини, сподели за Българска телеграфна агенция Кремена Стоянова, ръководител на съдружие „ Паралелен свят ", което има обществено дружество - книжарница с задача „ Надежда " и работилница към нея. Изработването на тези неща осмисля всекидневието на младежите, уточни тя. Хората да бъдат здрави и в никакъв случай да не подминават хората със обществени потребности, прикани Стоянова, представена от Българска телеграфна агенция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР