За трите мандата на премиера Борисов в спортна инфраструктура са

...
За трите мандата на премиера Борисов в спортна инфраструктура са
Коментари Харесай

Кралев: Правителствата на Борисов наваксаха пропуснатото от предишните, които бяха забравили спорта

За трите мандата на премиера Борисов в спортна инфраструктура са вложени над 350 милиона лв.. Преди 2009 година страната изцяло беше не запомнила спорта. Това съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев пред над 250 младежи от цялата страна.
Кралев бе преподавател на Летния университет на Младежи ГЕРБ, който се организира във Варна. По думите на министъра българският спорт е бил в рецесия заради неналичието на добра спортна инфраструктура. “Бойко Борисов пое ангажимент да навакса пропуснатото от предходните държавни управления в последните 25 години и го направи ”, безапелационен бе Красен Кралев.
Спортният министър обясни пред младежите по какъв начин огромните спортни събития развиват стопанската система, туризма и имиджа на България. Кралев бе безапелационен, че в никакъв случай страната ни не е била хазаин на толкоз влиятелни спортни събития, колкото в последните няколко години. По думите му, това се дължи главно на голямата поддръжка от страна на страната и персоналния ангажимент на премиера Борисов към развиването на спорта в страната, съобщи БГНЕС.
“За първи път България ще бъде хазаин на Европейско състезание по художествена гимнастика. Варна завоюва семейството през 2021 година ”, заяви Красен Кралев на присъстващите. Той посочи, че с помощта на държавните управления на ГЕРБ са обоновени доста спортни уреди в цялата страна. Кралев даде за образец зала “Арена Армеец ”, зала “Конгресна ” в Двореца на културата и спорта във Варна, новите спортни зали в Пловдив и Русе. Предстои завършването на “Арена Бургас ” следващата година, изясни Кралев. По думите му, страната е вложила близо 10 млн. лв. в уреди за лека атлетика. Според спортния министър е пристигнало ред за вложения в игрища и плувни спортове.
Kрасен Кралев разяснява, че организацията на трите международни шампионати в България предходната година е била на международно равнище. По думите му, най-високото самопризнание за това е пристигнало персонално от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах, който при визитата си окуражи София да се кандидатира за хазаин на Зимните юношески олимпийски игри през 2024 година. “Голямата ни фантазия е да спечелим домакинство за Световно или Европейско състезание по футбол, дружно с Гърция, Сърбия и Румъния. И тя е постижима ”, безапелационен бе министър Кралев. Той разясни, че взаимна кандидатура за домакинство на Евро 2028 и 2032 са изцяло реалистични и имаме огромни шансове да се поздравим с триумф.
Премиерът Борисов и министърът на спорта Красен Кралев организираха полемика с участниците в Летния университет на ГЕРБ. Двамата дадоха отговор голям брой въпроси, свързани със спортната и пътната инфраструктура в страната.
“През месец септември предстоят два значими избора. Освен, че имаме огромни шансове Кристалина Георгиева да стане началник на МВФ, чакаме и изборите за членове на Управителния съвет на Световната антидопингова организация (WADA), в които взе участие Красен Кралев. Той направи доста и в страната – зали, игрища, спортни бази. Показвайте каква беше спортната инфраструктура преди и каква е в този момент ”, обърна се Бойко Борисов към младежите от ГЕРБ.
Във втората част от изявлението си Красен Кралев показа пред присъстващите плана на Министерство на младежта и спорта “Mладите хора – Бъдещето на България – дружно против експанзията ”, който е ориентиран към младежи сред 15 и 29 години. От стартирането на Програмата през 2017 година през днешния ден тя е достигнала до близо 1 млн. младежи. Финансирани са над 180 планове на юношески организации и спортни клубове. Всяка година бюджетът на цялата Програма е 2 милиона лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР