За трима изчезнали и двама загинали са подадените сигнали след

...
За трима изчезнали и двама загинали са подадените сигнали след
Коментари Харесай

Премиерът Денков с горещ призив за наводнените райони

За трима изчезнали и двама починали са подадените сигнали след бедствието в Царево, заяви министър председателят Николай Денков, който организира среща с спешния щаб в черноморската община.

Децата, които са блокирани в хотел в Резово, са в сигурност, настанени са по високите етажи. Приземието на хотела е наводнено, само че няма заплаха от сриване.
-->
В Царево няма блокирани хора, само че е спряно електричеството, защото има заплаха от токови удари, до момента в който не се отводнят постройките. Уговорката с енергото е да пусне тока, когато е безвредно, само че това няма да се случи довечера, предизвести министър председателят.

" Евакуирани са всички хора от плажните линии и от къмпингите, те са към този момент в сигурност. От Национален институт по метеорология и хидрология споделиха, че чакат прекъсване на преваляванията, не чакат основни превалявания оттук насетне, т.е. в идващите часове водата ще се оттича, само че теренът е комплициран и ще отнеме време ", изясни Денков.

Той насочи апел в идващите 48 часа никой да не влиза в морето, защото е бурно и рисково. Съобщи още, че водата по преносната мрежа е нечиста и може да се употребява единствено за битови потребности. През идващите 1-2 дни ще се вършат проби и ВиК ще заяви, когато водата още веднъж е годна за пиянство.

Очакват се доста доброволци. Премиерът прикани всички те да минат през спешния щаб в Царево, с цел да се знае кой какво ще прави и къде ще е най-полезен.

Обсъдени са направления, по които може да се стигне до откъснатите обитаеми места. Осигуряват се храна и вода за бедстващите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР