За трети пореден път вирус спъна делото срещу Миленко Ангелов,

...
За трети пореден път вирус спъна делото срещу Миленко Ангелов,
Коментари Харесай

За кой ли път: Вирус отлага за трети път делото за жестокото убийство на жена в Шекера

За трети следващ път вирус спъна делото против Миленко Ангелов, който след нечовечен побой умъртви жена си в Шекера. На днешното съвещание в Окръжен съд трябваше да бъдат изслушани движимости лица, само че стана ясно, че бранителят на обвинения – юрист Деница Чингарова е с вирусно заболяване и няма по какъв начин да участва.

По тази причина, ход на делото не беше даден и то се отсрочи за началото на февруари. Подобна беше обстановката и през ноември и декември, когато още веднъж вирусни болести на правосъдни заседатели бяха повода за отлагането на процеса. Миленко Ангелов остава с мярка задържане под стража.

Припомняме, че Миленко не се призна за отговорен за жестокото ликвидиране и пожела процесът да се гледа по общия ред. Защитникът на обвинения - юрист Деница Чингарова, изиска същото, без да признае обстоятелствата и събитията в обвинителния акт.

Престъплението беше осъществено на 21 октомври 2020 година. Тогава, близки на жертвата се обадили на 112, а медиците пристигнали в дома на фамилията, където разкрили мъртва 39- годишната Сийка. След като забелязали следи от принуждение по тялото, чиновниците на спешна помощ алармирали полицията.

На 39-годишната жена били нанесени голям брой удари по тялото с ръце и крайници и тя умряла от пострадванията си по изключително непосилен за нея метод.

Миленко живеел с потърпевшата жена на фамилни начала в продължение на 20 години. Мъжът постоянно употребявал алкохол, след което упражнявал физическо принуждение над Сийка и всичките им 9 деца. По тази причина дамата се преместила да живее при майка си през 2019 година



От Районен съд – Пловдив била издадена заповед за незабавна отбрана, която забранявала на Миленко да приближава жилището й, местата, които посещава, както и да упражнява физическото и психическото принуждение по отношение на нея. След известно време обаче потърпевшата още веднъж се върнала да живее при него и децата им.

В деня на убийството още сутринта Миленко почнал да пие и да бие жена си. През деня той неведнъж й нанесъл побой, като я удрял с юмруци и ритници по цялото тяло. Една от дъщерите им се пробвала да й помогне, само че Миленко не й разрешил. От побоя, траял няколко часа, дамата изпаднала в безсъзнание.

Майката на Сийка - Василка Ангелова пледира за пожизнен затвор за килъра на щерка си, на едно от предходните съвещания.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР