За трети пореден път български военни от DCM-F в Афганистан

...
За трети пореден път български военни от DCM-F в Афганистан
Коментари Харесай

Трета наша свързочна военна група с признание в Афганистан

За трети следващ път български военни от DCM-F в Афганистан получават извънредно високи оценки за своя професионализъм .

Признанието е за работа в Групата на НАТО по информационни и осведомителни системи към Върховното основно командване на обединените сили в Европа /SHAPE/ и от щаба на Втори свързочен батальон на НАТО, в чието подчинениe е DCM-F, оповестиха от Министерството на защитата.

Националният мобилен комуникационно-информационен модул е формирование за реализиране на информационно - осведомителна поддръжка на щабовете на НАТО на оперативно равнище при присъединяване им в задачи, интервенции, рецесии и учения . (DCM-F) е част от състава на 2 свързочен батальон към Групата на НАТО по връзки, със седалище в Италия. Като формирование от структурата на НАТО Модулът е в състава на 2-ри свързочен батальон (2-nd NATO Signal Battalion) към групата на НАТО по КИС (NCISG ).

Националният мобилен модул по КИС (DCM-F) е първото формирование на НАТО, образувано на територията на Република България, като с решение № 282/05.05.2011 година на Министерския съвет е оповестено разполагането му в региона на военно формирование 28860 - Горна Малина от състава на Съвместното командване на силите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР