За трети път земята се разтресе днес. След Хърватия и

...
За трети път земята се разтресе днес. След Хърватия и
Коментари Харесай

Трето земетресение за ден. Какво става?

За трети път земята се разтресе през днешния ден. След Хърватия и Гърция, следобяд се разклати Индонезия.

Агенцията по метеорология, климатология и геофизика на Индонезия осведоми за мощно земетресение с магнитуд от 6.4 степен по скалата на Рихтер, което е раздрусало вечерта в петък, 30 юни, в 19:57 часа локално време региона на Бантул, Централна Ява. Епицентърът на земетресението е бил на 86 км югозападно от Бантул, на 25 км дълбочина под дъното на океана.
-->
До момента няма известия за жертви. Земетресението е било почувствано мощно от жителите на регентствата Бантул, Кулон Прого и Гунунг Кидул в региона Йогукарта. Към момента информацията е за 15 развалени къщи, една държавна постройка, едно здравно заведение и едно образователно заведение. Земетресението не е провокирало предизвестие за цунами. До час след земетресението е имало 5 следващи труса с магнитуд от най-много 4.5 степен по скалата на Рихтер.

Посолството на Република България в Джакарта, Република Индонезия мощно предлага на българските жители, които сега се намират Централна Ява да следват рекомендациите на локалните управляващи към жителите, а точно: да останат бдителни и готови за възможни нови следващи трусове; да се уверят, че структурите на постройките или къщите, в които са се намирали, са останали неповредени преди да се завърнат в тях; да си приготвят чанта с най-необходимите им движимости и документи при положение, че им се наложи краткотрайна евакуация; да не се поддават на подправени вести и клюки, свързани със земетресението, а да наблюдават единствено надеждни медийни източници.

Информацията е на посланика ни в Индонезия Петър Андонов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР