За трети път поставихме България на световния връх в авиацията

...
За трети път поставихме България на световния връх в авиацията
Коментари Харесай

Николай Калайджиев за рекорда на Гинес: Показвам на света какво можем

За трети път поставихме България на международния връх в авиацията и накарахме света да види какви хора има у нас. За мен е горделивост, че съм българин и че по този метод популяризирам България. Това сподели водачът Николай Калайджиев в предаването " Денят на фокус “ на Радио " Фокус “.

Той описа, че професионалните водачи от " Гинес “ са считали, че ще бъде доста мъчно водач да бъдат изпълнени 400 цялостни 360-градусови поредни превъртания. " Разчетът беше всяко едно цялостно завъртане да го върша за 45 секунди и в границите на 5 часа да направя 400. Заради неприятното време излитането се забави с три часа и се наложи по-бързо да въртя виражите и за 4 часа и 31 минути направих 888 цялостни превъртания, като изискването на " Гинес “ е, че би трябвало да се въртя непрекъснато. Вариант " Лошо ми е, желая да умря “ няма. Пилотът се върти, до момента в който може “, изясни Николай Калайджиев.

През цялото време водачът е бил подложен на натоварване 3G, трябвало е непрестанно да проучва и преценява скоростта напразно и наклонът, с който би трябвало да лети. Той описа, че се е чувствал добре и е бил в положение да направи даже 1000 превъртания, само че с екипа му са решили да спрат до 888.

Николай Калайджиев описа, че по-трудно от реализирането на върха е било намирането на средства за финансирането му. " Нямаше кой да ми даде аероплан и се наложи да изтегля заем. Кредитът, който изтеглих за този аероплан, ще го погасявам осем години “, сподели водачът.

Николай Калайджиев пилотира " Спартан “, само че задачата му е да лети в Космоса. " С тези върхове демонстрирам на света какво можем “, добави той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР