За трета поредна година Столична община, фондация „София – Европейска

...
За трета поредна година Столична община, фондация „София – Европейска
Коментари Харесай

Видни европейски гости на турнира по тенис на маса в Арена Армеец утре

За трета поредна година Столична община, фондация „ София – Европейска столица на спорта 2018 “, Българска федерация по тенис на маса и Регионално ръководство на образованието - София-град провеждат III градско ученическо самостоятелно състезание по тенис на маса от V до ХII клас. Турнирът ще е организира на следващия ден, петък, 23 март 2018 година от 10.00 часа в дребната зала „ Арена Армеец “, защото зала Диана към този момент е тясна да побере доста другари на спорта с най-малката топка, оповестява www.sofia2018.bg. До този миг записаните за присъединяване са над 300, което наложи слагането на спомагателни маси в залата.

Още в дебютното си издание преди две години шампионатът събра в народен състезателен център по тенис на маса „ Диана “ над 120 деца, които дефинираха най-хубавите в 6 възрастови групи за възпитаници – момчета и девойки, юноши и девойки. Огромен интерес тогава провокира наличието в залата на именитата състезателка и треньорка Даниела Гергелчева. 20 години откакто приключи дейна спортна активност тя още веднъж хвана ракетата и сътвори необикновено шоу. Най-успешната българка в историята на този спорт направи демонстративни игри с част от децата и първенците на шампионата, а по време на формалното разкриване беше отличена със специфичен приз за принос в спорта от „ София – Европейска столица на спорта “, като премията бе връчена от общинския консултант Анатоли Илиев, учредителен секретар на София2018. Във второто издание на шампионата предходната година участваха близо 200 възпитаници.

Сега, в третото издание, още веднъж след формалното разкриване в 13 ч. ще се състоят демонстративни срещи. На централната маса ще излязат две от най-хубавите състезателки в България - Есин Саид и Виктория Харизанова, които ще вземат участие на Световното състезание в Халмщадт (Шв) идващия месец. Освен играта между тях, те ще създадат и разигравания с децата.

Официални посетители на шампионата ще бъдат и ръководителите на ACES EUROPE, организацията, която дефинира европейските столици и градове на спорта, с цел да поздравят участниците и да наградят призьорите. Очаква се персонално президентат на АСЕS EUROPE Джан Франчeско Лупатели да отличи най-хубавите.

Турнирът стартира в 10.00 ч., според от броя на участниците надпреварата се организира на групи или по системата „ елиминиране посредством една загуба”, 2 от 3 гейма. Възрастовите групи са три:

* V – VII клас - девойки и момчета, родени 2006, 2005, 2004 година
* VIII – X клас - девойки и юноши, родени 2003, 2002, 2001 година
* XI - XII клас - девойки и юноши, родени 2000, 1999 година

Наред с наградния фонд, многото оценки и медали, тази година е планувана специфична премия за учебни заведения, които вземат участие с над 10 състезатели – те ще получат комплект 6 броя ракети и топки. Отделно уредниците са подготвили фланелки за всички участници и други материални награди за най-атрактивните в обособените възрастови групи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР