За трета поредна година Община Бургас ще привлича туристи от

...
За трета поредна година Община Бургас ще привлича туристи от
Коментари Харесай

Вижте първите 10 тематични уикенда от лятната програма на Община Бургас , в тях ще има много музика и кулинарни изкушения

За трета поредна година Община Бургас ще притегля туристи от близо и надалеч с забавни тематични уикенди.

Моделът за създаване на деен събитиен календар бе прибавен за първи път през 2020 година като мярка за превъзмогване на вредите от първата вълна на Ковид пандемията. След като сподели извънредно положителни резултати, той бе уголемен и освежен през лято 2021.

Тази година началото ще бъде сложено с обичайното ревю " Флора “ – една от най-колоритните емблеми в афиша на Бургас. Благодарение на ревюто в края на април – началото на май в Морската градина на Бургас се събират флористи и естети от цялата страна. В същия интервал ще се проведат и Дни на българската музика, проведени от НУМСИ " Проф. Панчо Владигеров “ като главната локация е Културен център " Морско казино “.

Джулай&Ретро уикенд (30 юни – 3 юли )е с две водещи музикални събития на разнообразни позиции по бургаското крайбрежие. Първото издание на " Стереофест “ ще се организира на Морска гара и на него ще гостува мегазвездата Горан Брегович. Билетите са в продажба още от зимата. Отделно ще се организира и обичайния концерт до моста в Морската градина, който е с присъединяване на бургаски банди и достъпът до него е свободен.

В същия уикенд е плануван и обичайния церемониал на ретроавтомобили – на алеите сред Експоцентър " Флората “ и Пантеона, има и мощно спортно събитие – " Триатлон Бургас 2022 “ (2-3 юли), което се организира в северната част на Морската градина.

През август градът ни отново ще бъде сцена на поредност фестивали, ориентирани към разнородна публика. Един след различен са планувани три горещи тематични уикенда: СпайсМюзик, Солар и Teen Boom. Освен фестивалите, които са съществени събития, в този интервал има и доста съпъстващи прояви.

Например в интервала 12-14 август, когато е известният музикален фестивал " Солар “, Бургас ще бъде хазаин и на Ветроходна регата " Сарафово Къп 2022 “.

Ето описът на първата серия тематични уикенди:

Дни на цветята: 29 април – 8 май, главно събитие: Цветно ревю Флора 2022

2. Миден уикенд: 17-19 юни, съществени местоположения: Културно-туристически комплекс " Ченгене скеле “, Остров " Св. Анастасия “, бургаските заведения за хранене

3. Джулай&Ретро уикенд: 30 юни – 3 юли, Основни събития: " Стереофест “

на Морска гара, Парад на ретро коли и мотоциклети пред Експоцентър " Флората “

4. Сладоледен уикенд: 22-24 юли, в зоната за отворен достъп на Пристанище - Бургас

5. Бирен уикенд: 29-31 юли, главно събитие " Metalhead Beer Fest “, Парк " Минерални бани “; съпътстващо събитие " Летни празници на изпятата лирика " Солени ветрове “ – сцена " Охлюва “

6. Спайс уикенд: 6-7 август, " Spice Musik Festival “, в региона на Морска гара

7. Солар уикенд –основни събития: Концерт на Arctic Monkeys, Солар фест

8. Teen уикенд: 19-21 август, " Teen Boom Fest “, в региона на Морска гара

9. Рибен уикенд и Burgas Run: 9-11 септември, пространство пред Експоцентър " Флората “ и Морската градина

10. Спортен уикенд – 30 септември – 2 октомври Основно събитие: Ревю на спортните клубове в Морската градина, съпътстващи прояви: Начало на Есенни литературни празници

Очаквайте скоро цялостната стратегия на тематичните уикенди!

Информирайте се за събитийния календар на общината от новата платформа:

https://events.gotoburgas.com/

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР