За този проблем сигнализираха от Института за пътна безопасност​. Оттам

...
За този проблем сигнализираха от Института за пътна безопасност​. Оттам
Коментари Харесай

Катастрофи и загинали: Как МВР отчита броя на жертвите при ПТП-та?

За този проблем алармираха от Института за пътна безопасност​. Оттам настояват, че " Министерство на вътрешните работи е съумяло оперативно да „ възкреси” нови 28 лица единствено за два дни ".
потърси за коментар инж. Богдан Милчев от неправителствената организация, който разясни, че съгласно него има два разновидността за разминавания в данните от статистиката на Министерство на вътрешните работи - доста невисок професионализъм и предумисъл . " И двата разновидността са извънредно тревожни, когато става въпрос за живота на българските жители, които всеки ден гинат по пътищата ", уточни Милчев.

От Института за пътна сигурност са открили, че има съществени разминавания в статистиката на Министерство на вътрешните работи за интервал от два дни - 26 и 28 септември 2018 година - във връзка с броя починали при ПТП.


На първата фотография се вижда, че на 26.09.2018 година Министерство на вътрешните работи регистрира с 25 души по-малко починали по отношение на същия интервал на 2017 година. Според приложените фотоси излиза наяве, че жертвите са 15, като се открива разлика от 10 души. " На втората фотография Министерство на вътрешните работи още по-засилено понижава жертвите, като регистрира спад с 44 индивида по-малко на 28.09.2018 година по отношение на същия интервал на 2017 година. Излиза, че Министерство на вътрешните работи е съумяло оперативно да „ възкреси” нови 28 лица единствено за два дни ", разясняват още от Института.



потърси за коментар пресцентъра на Министерство на вътрешните работи, откъдето показаха, че всеки ден се качва таблица в уеб страницата на Министерството и там е конкретизирано, че това е информация за денонощието. От Министерство на вътрешните работи означиха, че информацията, която се разгласява, се получава от Пътна полиция .
Наша информация в уеб страницата на Ведомството към 01.10.2018 година (12:28 ч.) демонстрира, че има актуализация на информацията от 01.01.2018 година по отношение на същия интервал на миналата 2017 година, като излиза наяве, че починалите са с 27 по-малко . (данни на база постъпили до 24 часа известия от ОДМВР). В в началото изпратения скрийншот към медиите от Института за пътна сигурност обаче статистиката сочи 44 по-малко починали .


" По-големият проблем е, че Министерство на вътрешните работи с тези данни лъже единствено себе си и по този метод не може да предприеме съответни дейности за казуса, обвързван с пътната сигурност. Това е по-тревожното ", разясни още Богдан Милчев. Той сподели, че по отношение на разминаването на информация в статистиката, от Министерство на вътрешните работи са му дали отговор, че " данните, които се разгласяват всекидневно, са оперативни и подлежат на актуализация според от положението на потърпевшия и неговото лекуване . В рамките на 30 дни след настъпването на ПТП, в случай че положението на участника се промени и той почине, това се отразява в статистиката. ".


Милчев съобщи още, че опазването на здравето регистрира повече жертви, повече потърпевши от Министерство на вътрешните работи, " а другото, което установяваме, е, че застрахователите всяка година изплащат от ден на ден компенсации , а Министерство на вътрешните работи регистрира понижаване на жертвите. Ето това желаеме да кажем - че нещо е сбъркано в цялата система ", сигнализира инж. Милчев. По думите му би трябвало да спрем да приказваме за пътната сигурност, защото имаме потребност от съответни дейности. Експертът се разгласи и за нов модел във връзка с пътната сигурност.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР