За това трябва да се ходи в затвора. Още по

...
За това трябва да се ходи в затвора. Още по
Коментари Харесай

Мнения Daily - БЕХ замита следите след подаръка за Доган

За това би трябвало да се върви в пандиза. Още по тематиката
Мнения Daily - Дрънкаш на учениците, те си пипат телефона...

И още: Защо единна Европа е важна; Битката с цените на хляба е като молебен за дъжд
25 сеп 2018
Мнения Daily - Пазарът е по-голям от хляба

И още: Безплатният самун е първата фаза на сталинизма; Поездът е композиран на вокзала
20 сеп 2018 Късо съединяване

БЕХ замита следите след подаръка за Доган

От коментар на някогашния дипломат в Русия и енергиен специалист Илиян Василев в неговия фейсбук-профил

БЕХ би трябвало някак да скрие закононарушението и неуспеха си с Марица Изток - 2, откакто разреши на Доган за " източи " към 35 милиона лв. сигурни и безрискови доходи от студения запас годишно, които можеха да бъдат употребявани за закупуване на излъчвания, които да разрешат доста по-големи доходи от действително произвеждане.

Цялата държавна машина козирува, до момента в който Доган ставаше милионер със стотици милиони лв.. Не им пука нито за това, че милионите на Доган са от понижената капитализация на Топлоелектрическа централа Марица Изток - 2, че най-важния детайл на националната енергийна сигурност - същият Топлоелектрическа централа има базисно значение за балансиране на енергийната ни система - е подложен под опасност. За това би трябвало да се върви в затвор.

Всички знаем, че тези шефове са " натиснати " от горната страна, с цел да създадат такива безумства, само че е реалност, че са били шефове, до момента в който са взети тези решения, които ощетяват бюджет, данъкоплатци, консуматори. Сега би трябвало да заметат следите на личното си съучастничество, тъй като всички решения, които направиха допустима договорката на Топлоелектрическа централа " Варна " в частта " ликвидиране " на Марица Изток - 2, и по-късно и Мини Марица Изток, са взети с директното присъединяване на шефа и борда на БЕХ. Именно той утвърждава всички значими решения. Тъй като Петьо Иванов е от " дрийм тийма ", би трябвало да го спасят. И о, знамение! Намерили метод - потъващите Мини Марица-Изток, които умират дружно с ТЕЦ-овете за които копаят въглища, и с цел да живее догановата Топлоелектрическа централа " Варна ", щели да ги сплотяват с АЕЦ " Козлодуй ", с цел да създадат енергиен микс, който да е допустим за потребителя.

Те по този начин и ръководят и БЕХ, който купува задълженията на Топлофикация към Булгаргаз, което е безумно управническо решение, тъй като затваря и усилва казуса в личен кръг. Тук ми идва да употребявам целия циничен език, на който съм кадърен, тъй като такова безумие не съм виждал през целия преход. Една кражба, втора кражба, трета кражба - а спрете се бе, хора!

Същото е при Булгаргаз, чийто началник, различен член на дрийм тийма - наподобява сме орисани на тази незначителност - е в основата на скока на цената на природния газ, а в този момент ни убеждава, че то било производно на контракта с Газпром. Питам какво направи, с цел да не бъде производно единствено на контракта с Газпром, товарищ Павлов. Нищо, тъй като нито знае, нито може, нито смее. Не смеят в този момент даже да договарят с Газпром, тъй като чакат указания от Министерски съвет?!

Неслучайно предизвестих хората от Стара Загора и Хасково, в това число Мини Марица Изток - тези " идиоти " ще затрият Мариците, без да им мигне окото.

---------- Унгарският министър председател знае, че наказателната процедура против страната му няма късмет за триумф.

Игра на тронове

Орбан е в позиционна война с Европейски Съюз

От коментар на Кено Ферзек за " Дойче Веле "

[Reuters]
Дългосрочната цел на Орбан е превръщането на Европейски Съюз в стопански съюз, в който спазването на европейските полезности и на правовите правила да бъде извънредно от компетенциите на обособените страни-членки. За тази цел Орбан ловко употребява парливата тематика за миграцията – в това число и за задачите на предизборната битка, както и за консолидирането на личната си власт.

Орбан е уверен, че миграцията ще бъде още дълги години определяща социална тематика в Европа, с която ще може да печели точки. Затова показва европейския спор за положението на унгарската правова страна като " възмездие на Брюксел " поради унгарската миграционна политика. Унгарският министър председател разгласи, че опасността от миграцията ще бъде съществена тематика и в предизборната му битка за Европарламента. Той се надява, че " ляволибералните депутати, поддръжници на миграцията " ще изгубят болшинството си в Европарламента. Сегашният му изострен звук е нещо като оповестяване на война против Европейски Съюз.

Формално Орбан и неговата партия " Фидес " водят предизборна битка за Европарламента като част от ЕНП. Унгарският министър председател държи неговата партия да остане в редиците на ЕНП и да сплоти партийния съюз към своята строга антимиграционна политика. На процедура обаче " Фидес " води предизборната си битка с поддръжката на други дяснопопулистки и националистически партии и сили в Европа. Предложения за съдействие към този момент направиха съвсем всички сили от този лагер.

Унгарският министър председател разгласи, че при положение на изключване от редиците на ЕНП, счита да сътвори алианс против миграцията. Орбан поддържа тесни контакти с политици като Геерт Вилдерс, Стив Банън или Матео Салвини. Освен това Орбан към този момент означи дребен триумф в битката си против Брюксел. Правителствата и най-големите ръководещи партии в страните от Вишеградската четворка към този момент оповестиха, че няма да поддържат наказателната процедура по член 7. Подобни решения могат да вземат също Румъния, България и Хърватия.

Виктор Орбан знае, че наказателната процедура против Унгария няма никакви късмет за триумф, тъй като налагането на наказания и отнемането на правото на глас в Европейския съвет става единствено с цялостно единогласие. За Орбан обаче би било огромен триумф, в случай че процедурата се провали още в началната си фаза – т.е. в случай че в Европейския съвет няма нужното болшинство от 4/5 за откриването ѝ. За задачата е належащо минимум шест страни да гласоподават " срещу ". Ако този сюжет се реализира, Орбан сполучливо би парирал дългогодишните старания на Европейски Съюз да върне Унгария назад в лоното на правовите страни. Това би бил най-големият му до момента триумф в борбата против Брюксел.

----------- Докато някой е край Краля-Слънце, хало замътва бистрия взор на търсача на милионите.

(Анти)корупция

Мафията си напазарува регулатори

От коментар на Стефан Миланов за " Клуб Z "

Фотограф: Велко Ангелов
Българската мафия от дълго време не е тъпа. Шегувахме се с момците с ланците и уголемените мандибули преди време, нищо че те си забогатяха, а ние с шегите си останахме...

Нашата мафия вместо да млати с бухалката, си взе с франчайз-договор всякакви демократични завоевания като Сметна палата, в този момент Комисията за противопоставяне на корупцията, а още по-рано - онази за попречване и определяне спор на ползи. Да, онази същата, която от куче надзирател на естественото и подчинено на закона общество се трансформира в " да се удари " за едни и надлежно " да се оправи " за други.

Това пък го пишеше в едно тефтерче, което изчезна, до момента в който някой си се облекчавал на поляната пред Столичното разследване... После отново кажете, че не се е*ават с нас. Същата тежка смрад - с или без тефтерче - се носи от Комисията за защита на конкуренцията, Банковия контрол, и съвсем всичко, на което името му стартира с " Държавна организация "...

Но да се върнем на търсенето на тези пусти милиони, откраднати, отклонени, откомисионерствани и прочие от обществената " баница ". Всъщност с изключение на известни подозрения, свързани със снагата на нЕкои родолюбиви министри, очевидно са сложни за виждане с просто око.

Така да вземем за пример прави усещане, че до момента в който някой е в обкръжението на Краля-Слънце, очевидно явленито хало замътва бистрия взор на търсача на милионите Пламен Георгиев – същият, който апропо преди време не откри нищо неправилно в това Борисов да подрежда по телефона да се махат проверяващи сътрудници от завод-нарушител, тъй като бил поел ангажимент пред Първанов.

Същият този прокурор, който с повдигане на плещи изяснява по какъв начин е невероятно да се извади нещо към Пеевски, Доган или Борисов, изрази ясно мнение по отношение на съдийка от Софийски градски съд, която спря дело за КТБ, не за друго - а с цел да пита преюдициално Съда на Европейски Съюз в Люксембург. Няма да повярвате, само че първо естрада му дадоха, а след това се включиха на негова страна всички " кой " -ски медии, като изляха наличието на личните си клоаки върху въпросната съдийка.

Българската мафия към този момент не е тъпа. Може и да беше, само че към този момент не е. И изобщо не се кани да се дава елементарно. Защото въпросът е на живот и гибел и за нас, само че и за тях.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР