За това се обяви евродепутатът Андрей Новаков от ГЕРБ/ЕНП преди

...
За това се обяви евродепутатът Андрей Новаков от ГЕРБ/ЕНП преди
Коментари Харесай

Новаков: Директивата за командировките да изключи транспорта

За това се разгласи евродепутатът Андрей Новаков от ГЕРБ/ЕНП преди общественото разискване на препоръчаните ограничения, което ще се организира в Комитета на районите.

В позицията си, изпратена до вносителя на мнението, Новаков акцентира, че част наредбите са спорни и биха изложили на риск и финансови усложнения доста от българските и източноевропейски превозвачи. Според него, на процедура е неприложимо предлагането лидер на тежкотоварен автомобил, минал през пет страни, за повече от три дни във всяка, да се обезпечава по пет разнообразни законодателства и ставки.

„ Освен непотребна администрация, това би довело и до толкоз спомагателни разноски, че малко български компании биха оживели “, разяснява още той.

Друго противоречиво предложение би задължило водачите да изоставят камионите и товарите си на всеки три седмици, с цел да се върнат за най-малко седмица в личната си страна.

Целта на провеждащите се обществени съвещания в Комитета на районите е да се получи противоположна връзка от заинтригуваните страни по отношение на предлаганите ограничения. Така позициите на превозвачи, неправителствени организации, синдикати и браншови камари ще бъдат взети под внимание при завършването на окончателния вид на законодателното предложение. Пакетът за подвижност, състоящ се от няколко законодателни акта, измежду които и по този начин полемичната инструкция за командированите служащи, следва да влезе за разглеждане в Европейския парламент през декември, давайки публично старт на дебата по тематиката.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР