За това пише Interia, позовавайки се на Полския икономически институт

...
За това пише Interia, позовавайки се на Полския икономически институт
Коментари Харесай

Interia: Европейският съюз губи 600 милиарда евро годишно поради масовата депресия

За това написа Interia, базирайки се на Полския стопански институт (PIE).

Изданието отбелязва, че депресията и тревогата се трансформират в зараза в модерна Европа. Сега икономистите се пробват да трансфорат този на пръв взор самостоятелен проблем в действителни загуби за стопанските системи на Европейския съюз (ЕС). Според PIE 62 % от интервюираните в Европейския съюз са оценили психологичното си здраве отрицателно заради въздействието на спора в Украйна и пандемията. По-специално, депресията и психологичните разстройства могат да бъдат измерени в стопански термини.

„ В 27-те страни от Европейски Съюз и Обединеното кралство общите разноски, дължащи се на проблеми с психологичното здраве, надвишават 4,2 % от Брутният вътрешен продукт, или повече от 600 милиарда евро. Според оценките на PIE повече от една трета от тези разноски се дължат на понижена претовареност и продуктивност на труда “, се отбелязва в материала.

Въпреки това, представители на Световната здравна организация (СЗО) твърдят, че всеки $, изразходван за лекуване на меланхолия, се връща четирикратно...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР