За тези, които търсят перспективни попълнения в инвестиционния си портфейл,

...
За тези, които търсят перспективни попълнения в инвестиционния си портфейл,
Коментари Харесай

Топ 3 акции от портфолиото на Уорън Бъфет, на които да обърнете внимание

За тези, които търсят перспективни попълнения в капиталовия си портфейл, вдъхновението от Уорън Бъфет може да донесе скъпи хрумвания.

Като един от най-успешните вложители в историята, портфолиото на Бъфет се отличава с трайни, насочени към цената селекции. Много вложители се стремят да наподобят неговия метод, като наблюдават отдавнашните му любимци и последните му покупко-продажби.

Нека се срещнем с няколко първокласни акции, утвърдени от Бъфет, които са подобаващи за включване в дълготраен портфейл. Този избор включва капацитет за напредък, непоклатимост на дивидентите и диверсификация, което го прави резистентен на пазарните съмнения през 2024 година и по-късно.

Apple (AAPL): Apple: софтуерният исполин, който надвишава $3 трилиона

С колосална пазарна капитализация, надхвърляща $3 трилиона, и стойност на предприятието от $382 милиарда, Apple е софтуерен колос, прочут с революционни артикули като iPhone, iPad, Mac и услуги като Apple Music и iCloud.

С разрастваща се и отдадена потребителска база, към 2023 година Apple ще се похвали с над 1.65 милиарда дейни устройства и 700 милиона платени клиенти. Тази акция отразява желанията на Бъфет, като съчетава напредък, дивиденти и първокласни потребителски артикули. Забележително е, че тя съставлява съвсем половината (48%) от портфейла от акции на Бъфет.

През 2023 година Apple поскъп а с 48%, надминавайки представянето на Nasdaq Composite и доста изпреварвайки показателя S&P 500.

Coca-Colа: Ненадминатият първенец по дивиденти

Coca-Cola, с наличие в 200 страни, е освен желана напитка, само че и желана акция на Бъфет. Предлагайки необятна гама от питиета – от газирани питиета до вода, сокове и спортни питиета, този производител на потребителски артикули може да се похвали с емблематични марки като Coca-Cola, Sprite и Fanta. С пазарна капитализация от към $254 милиарда и стойност на предприятието покрай $281 милиарда, Coca-Cola въплъщава идеалната акция на Бъфет, съчетавайки непрекъснати доходи с резистентен напредък и ненадмината известност на марката. Тя съставлява почти 6.4% от портфейла от акции на Berkshire Hathaway и заема четвъртата по величина позиция.

Въпреки пазарното рали през 2023 година, компанията завърши годината със спад от 7.4%, в сходство с държанието на доста акции, изплащащи дивиденти.

Berkshire Hathaway Inc. (BRK.B): Достъп до цялостното портфолио на Бъфет

Под управлението на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway действа като колосална холдингова компания, предлагаща експозиция към целия портфейл от акции на вложителя, дружно с дъщерни сдружения като GEICO, BNSF Railway и Duracell. С пазарна капитализация от $774.5 милиарда и стойност на предприятието към $861.4 милиарда, Berkshire има забележителна тежест в областта на вложенията. През 2023 година “B ” акциите на компанията нарастнаха с 15.5%, като леко изостават от представянето на по-широкия пазар.

Заслужава да се означи позицията на Berkshire Hathaway във връзка с дивидентите; тя реинвестира облагата в своите предприятия и акции, до момента в който Бъфет натъртва на стратегическото назад изкупуване на акции при подобаващи оценки.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР