За тези, които биха инвестирали в България не е достатъчно

...
За тези, които биха инвестирали в България не е достатъчно
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Предложението на Австрия цели никога да не влезем пълноправно в Шенген

" За тези, които биха вложили в България не е задоволително че имаме " въздушен Шенген ". Това значи и слаба воля на нашето държавно управление, че се помирява с дребното ", добави Йотова.

По думите ѝ нито през днешния ден, нито на следващия ден няма точка в Европейския парламент за приемането на България и Румъния в Шенген .

Според Йотова анулацията на мониторинга на Европейската комисия върху България е триумф на служебния кабинет и не е употребявано вярно от настоящето държавно управление.

 

 

" За тези, които биха вложили в България не е задоволително че имаме " въздушен Шенген ". Това значи и слаба воля на нашето държавно управление, че се помирява с дребното ", добави Йотова.

 

Тя дефинира като срамно приемането на шестата корекция в главния закон . По думите ѝ измежду главните проблеми е това, че президентът няма самостоятелна власт да избира служебния министър председател.

" Срам е методът, по който се промени Конституцията. Тепърва ще забележим по какъв начин ще проработят обособените текстове. Тези ремонти ще останат с етикета " анти Радев. Не е казусът в салдото на управляващите, казусът се споделя президентът Румен Радев и страхът от него ", сподели вицепрезидентът.

Според Йотова по-честно би било да се отвори напълно Конституцията и да има Велико Народно заседание.

" Да се преценяват независимостта на президентската, парламентарната, изпълнителна, локална и правосъдна власт. Конституцията е издигната, тъй че когато от нея извадиш няколко гредички, има заплаха да се срути цялата сграда. За първи път има ремонти, които слагат под подозрение независимостта на другите управляващи. Не е добре, когато едно парламентарно болшинство се отнася по този начин към Конституцията. Мисля, че е казус конституционни текстове да бъдат атакувани по едно и също време и от Народното събрание, и от президента, тъй че вчерашното ритуално слагане на печата под новите ремонти в Конституцията е единствено краткотрайно ", сподели още Илияна Йотова.

Тя разкритикува решението на народните представители министри и депутати да могат да са и лица с двойно поданство , които са живели на територията на страната през последните 18 месеца.

" Визира се доста по-широка рамка - българи, които имат двойно поданство. Всички жители, които имат двойно поданство, в това число и българско. Когато на следващия ден тези хора станат народни представители и министри, те ще имат достъп до класифицирана и секретна информация, част от тях се отнася и за други страни. Чий интерес ще пазят те - българския или непознатия? ", попита вицепрезидентът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР