За тази учебна година подходът на МОН включва делегиране на

...
За тази учебна година подходът на МОН включва делегиране на
Коментари Харесай

Зам.-министър на образованието: Училищата ще затварят само ако има болни от COVID-19

" За тази образователна година методът на МОН включва прехвърляне на самостоятелни права на учебните заведения. Едно учебно заведение може да има собствен личен сюжет на фона на националния ". Това изясни заместник-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова пред БНР във връзка на работата на учебните заведения в условия на пандемия.

Тя уточни, че в случай че обещано учебно заведение няма заболели от COVID-19, то ще остане отворено.

" Разработихме ясни логаритми с ясни отговорности. Търсим салдото сред оптимално присъствено образование при най-малък риск за учениците и учителите ", е изясни Гайдарова.

Тържествата за 15 септември

По последни данни тържествата за първия образователен ден ще са присъствени, навън и по друго време за обособените випуски. Директорите би трябвало да основат организация за „ стъпаловидно “ начало на празненствата, според от броя на учениците в съответните класове.

Необходимо е да се обособят зони за родителите на първокласниците и на учениците, които за първи път постъпват в учебното заведение, в случай че те желаят да участват на тържеството.

В случай, че в обещано обитаемо място има инструкции за провеждането на обществени събирания, издадени от Регионалната здравна ревизия или от регионалния спешен щаб, то откриването на образователната година би трябвало да се съобрази с тях.

Според заповедта на МОН празненствата за учениците най-малко от 1., 5. и 8. клас би трябвало да се проведат присъствено, в случай че здравните управляващи не са разпоредили друго.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР